Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

«Στο κόκκινο» οι νοσηλείες του κορονοϊού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, καθώς χθες είχαμε 28.897 νέες μολύνσεις, στη Λέσβο πέσαμε κοντά στα 150 σε σχέση με προχθές που ξεπερνούσαν τα 200. Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκαν για τη Λέσβο 163 νέα κρούσματα ενώ την ίδια ώρα «στο κόκκινο» βρισκόταν το νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς ο αριθμός των νοσηλειών χθες είχε εκτοξευτεί σε υψηλά επίπεδα θυμίζοντας δύσκολες περιόδους χειμώνα για τον κορονοϊό. Μέχρι το βράδυ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο 28 ασθενείς σε θαλάμους του Λοιμωδών και του Παθολογικού οι οποίοι εισήχθησαν και παρακολουθούνται με επιπλοκές στην υγεία τους ενώ μία εισαγωγή έγινε και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διασωλήνωση ασθενούς που μεταφέρθηκε όμως από την Ικαρία στην περιοχή μας λόγω διαθέσιμου κρεβατιού στη ΜΕΘ.

Το υψηλό ποσοστό των νοσηλίων που σημαίνει και επιπλοκές σε ασθενείς με τον κορονοϊό προβληματίζει αν και η περίοδος που διανύουμε είναι εποχή έξαρσης των ιώσεων και μάλιστα εκτός από τον κορονοϊό όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας παρατηρείται έξαρση και στον ιό της γρίπης με αρκετά τέτοια περιστατικά καθώς και σε άλλες ιώσεις. 

Στα σχολεία 

Σχεδόν στο μισό – σε σχέση με την προηγούμενη μέρα – έπεσε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που δηλώθηκαν χθες από τα σχολεία του νομού Λέσβου στις αρμόδιες Διευθύνσεις. Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν 87 νέες περιπτώσεις νοσούντων μαθητών και εκπαιδευτικών, από τις οποίες 69 στη Λέσβο και 18 στη Λήμνο.

Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα νέα κρούσματα ήταν 55, εκ των οποίων 47 σε παιδιά και 8 σε εκπαιδευτικούς, ενώ η πλειονότητα εμφανίζεται για μια ακόμη φορά σε μαθητές των Δημοτικών της Λέσβου, όπου έφτασαν τα 33. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα κορονοϊού ήταν 32, από τα οποία 26 σε μαθητές και μαθήτριες και 6 σε εκπαιδευτικούς. 

Από τα παραπάνω κρούσματα δεν προκύπτει η αναστολή λειτουργίας κάποιου σχολικού τμήματος.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις