“Στο μάτι του χιονιά” – Προσοχή στον παγετό στους δρόμους το πρωί

Με νύχια και με δόντια κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας, αφού μέχρι αργά το απόγευμα η χιονόπτωση ήταν έντονη σε πολλά χωριά του νησιού. Στις 8 το βράδυ έγιναν τα τελευταία δρομολόγια με αλατιέρες και γκρέιτερ για να καθαρίσει το οδικό δίκτυο και να μην σχηματιστεί παγετός μέσα στη νύχτα. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, παρά την κακοκαιρία, ενώ και αύριο αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μυτιλήνης, Μιχάλης Φραντζέσκος, «η συνεργασία με την Περιφέρεια, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άψογη και έτσι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την επέλαση του χιονιά μέχρι αυτή την ώρα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσει κι αυτό το κύμα».

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση και στην δυτική Λέσβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Ανδρέα Αξή: «Ήμασταν προετοιμασμένοι και καταφέραμε να παρέμβουμε πριν δημιουργηθούν προβλήματα. Γκρέιτερ και αλατιέρες καθάριζαν όλη τη μέρα τους δρόμους και δεν σταμάτησε η κυκλοφορία, παρά το πυκνό χιόνι στα χωριά μας».