Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κουρός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τον μαθητή από το Ιράν Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, που αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις όντας μαθητής του Προτύπου ΓΕΛ Μυτιλήνης, υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μία πολύ ωραία ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πάντα μία χώρα ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενσωματωθούν σε αυτή.«Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, αυτοί που αισθάνονται Έλληνες και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, να ζήσουν εδώ, να κάνουν οικογένεια εδώ. Και θέλουμε να είμαστε πάντα πάρα πολύ ανοιχτοί σε περιπτώσεις σαν και εσένα για να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τα οποία ήρθαν εδώ τις ευκαιρίες να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα, να σπουδάσουν εδώ, να ζήσουν εδώ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, που ζήτησε από τον μαθητή να του μιλήσει για την εμπειρία του στην Ελλάδα και πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στο σχολικό περιβάλλον της χώρας μας.

Ο Κουρός, εξιστόρησε στον Πρωθυπουργό πως έφτασε στο νησί μας μαζί με την οικογένειά του πριν από 3 χρόνια και πως τον υποστήριξαν η διοίκηση του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ και η οργάνωση Παιδικά Χωριά SOS για την εγγραφή και φοίτησή του στο σχολείο και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις.

«Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους αυτό που έκανα δεν θα ήταν δυνατό» είπε ο Κουρός, ευχαριστώντας τους καθηγητές του, αλλά και τα Υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου και Παιδείας για την υποστήριξη που του παρείχαν.

Θυμίζουμε, πως ο Κουρός με 18,25 διεκδικεί την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΑΠΘ.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img