Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Στο Μόλυβο οι πρώτοι τουρίστες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Στόχος η υποδοχή 30.000 επισκεπτών από το εξωτερικό το φετινό καλοκαίρι για την σταδιακή ανάκαμψη του τουρισμού στο νησί μας

Στο Μόλυβο βρίσκονται από χθες το μεσημέρι οι πρώτοι 70 Ολλανδοί τουρίστες που έκαναν ποδαρικό στο νησί μας με πτήση τσάρτερ από το Άμστερνταμ. Στο Αεροδρόμιο βρέθηκαν για να τους υποδεχτούν ο Πρόεδρος των Toυριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου “Alonia Holidays”, Δημήτρης Κουταλιανός, που δώρισαν σε κάθε τουρίστα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου. Όπως μας είπαν πολλοί από τους τουρίστες, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο νησί μας, αλλά επιλέγουν κάθε καλοκαίρι τη Λέσβο για τις διακοπές τους, με εξαίρεση τα προηγούμενα 2 χρόνια λόγω της πανδημίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά για πολλούς Ολλανδούς που ήρθαν στο νησί μας, με εξαίρεση τα 2 χρόνια της πανδημίας

Η εταιρεία “Corendon” έχει σταθερή συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο “Alonia Holidays” και όπως είπε ο κ. Κουταλιανός, η Ολλανδία έχει εξελιχθεί σε μια πολύ καλή αγορά για το νησί μας και οι τουρίστες εκφράζουν την προτίμησή τους για διαμονή στην Πέτρα και το Μόλυβο. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και να συνδράμουν όλοι οι τοπικοί φορείς στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την “χώρα των λουλουδιών”.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, αναφέροντας ότι η Λέσβος φέτος, στους μήνες αιχμής, αναμένει 15 πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα και περίπου 30.000 τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Θυμίζουμε ότι ο στόχος αυτός είχε τεθεί και πέρυσι αλλά δεν επετεύχθη, ενώ έναν χρόνο πριν από την πανδημία, το καλοκαίρι του 2019, είχαν έρθει στο νησί μας 60.000 τουρίστες. 

Βέβαια, στις καλές εποχές, πριν από το μεταναστευτικό, οι αφίξεις έφθαναν μέχρι και τις 80.000, αλλά αυτός είναι ένας αριθμός που θα ανακτηθεί σταδιακά, τα επόμενα χρόνια. «Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά και για τη Λέσβο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Κατ’ αρχήν ευχόμαστε να μην έχουμε απρόοπτα και ακυρώσεις. Από κει και πέρα, δεν αποκλείεται να έχουμε περισσότερες πτήσεις στην καρδιά του καλοκαιριού, αν το κλίμα είναι θετικό και υπάρξει ενδιαφέρον από τουρίστες του last minute booking», τόνισε ο Π. Χατζηκυριάκος.

Αναφορικά με την τουριστική προβολή, ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα από τα “πακέτα” που ανακοινώνει το Υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ δεν έχει γίνει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς που γνωρίζουν πώς και πού πρέπει να γίνουν οι δράσεις διαφήμισης των νησιών μας.

Σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα, η πρώτη πτήση από Αγγλία με την “Jet 2” θα φθάσει στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης την Πρωτομαγιά και στις 6 Μαΐου αναμένεται το πρώτο τσάρτερ από τις Βρυξέλλες. Οι εβδομαδιαίες πτήσεις κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο από την Ολλανδία, την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία αναμένεται να είναι μεταξύ 10 και 12, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα αυξηθούν σε 15. 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις