Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Μουσικό Γυμνάσιο το 15ο Δημοτικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με όργανα και μουσικές υποδέχτηκαν πρόσφατα τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 15ου Δημοτικού σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ομαλής μετάβασης των μαθητών στο Γυμνάσιο. 

Έτσι οι μαθητές του 15ου Δημοτικού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου που απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τη μουσική, και εκπαιδευτικούς και γονείς που πιστεύουν στη σημασία και στο ρόλο της μουσικής παιδείας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έμαθαν για τα μαθήματα γενικής παιδείας, και για τα μαθήματα μουσικής παιδείας που διδάσκονται, τα οποία είναι θεωρητικά, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και υποχρεωτικά όργανα και ατομικά όργανα που αποτελούν επιλογή του κάθε μαθητή. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μουσικά φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του σχολείου και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές του Μουσικού παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα κομμάτια. Αναλυτικότερα επισκέφθηκαν το τμήμα φωνητικών και χορωδίας, της κλασικής κιθάρας, της ευρωπαϊκής και σύγχρονης μουσικής, καθώς και το τμήμα παραδοσιακής μουσικής. Ήχοι από σαντούρια, κιθάρες, βιολιά, σαξόφωνα, ντραμς, μπουζούκια και άλλα έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα, “ταξίδεψαν” τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, που έφυγαν ενθουσιασμένοι βιώνοντας μια όμορφη εμπειρία, που κατάφερε να πείσει και νέους μαθητές να επανεξετάσουν τα μελλοντικά τους σχέδια και να βάλουν το Μουσικό Σχολείο μέσα στις πρώτες τους επιλογές.

spot_img

More articles

spot_img