Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο νέο ΕΣΠΑ ο δρόμος Καλλονής – Πέτρας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Έπεσαν οι υπογραφές για την ένταξη του δρόμου Καλλονής – Πέτρας στο νέο ΕΣΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το εν λόγω έργο, ο Κώστας Μουτζούρης. Στην ουσία, πρόκειται για την μεταφορά του έργου στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο, αφού τα τελευταία 2 χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην ανάθεση των εργασιών και μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσει, αν και υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, που κλείνει στο τέλος της χρονιάς. Ο προϋπολογισμός της α’ φάσης του έργου, δηλαδή από την διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής μέχρι την Στύψη είναι 20.985.821 ευρώ.

Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπέγραψε χθες, σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων, την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ και των παρακάτω προγραμμάτων:

Κοινωνικά Προγράμματα

Συνέχιση της λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με συνολικό ποσό πράξης: 1.140.720 ευρώ

Σχολικά κτίρια

Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου και Οικοτροφείου Οινουσσών, με συνολικό ποσό πράξης 709.000 ευρώ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Εθνική οδός Σάμος – Καρλόβασι, τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου, έξοδος Αγίου Κωνσταντίνου – Εταλίδες και γέφυρα ρέματος στη θέση “Πλατανάκια”, με συνολικό ποσό πράξης: 13.920.000 ευρώ.

spot_img

More articles

spot_img