Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο μητροπολίτης Χρυσόστομος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Update

Η σημερινή μέρα βρίσκει βελτιωμένη την υγεία του Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσοστόμου ο οποίος μέχρι τώρα ( 11:37 πρωί Κυριακής) έχει μιλήσει τηλεφωνικά με όλους σχεδόν τους συνεργάτες του και οι εκτιμήσεις είναι πως άνευ απροόπτου ως την Τετάρτη θα του δοθεί εξιτήριο για να επιστρέψει στην Καλλονή

Χθες τα Νέα της Λέσβου είχαν γράψει:

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εισήχθη και νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο Βοτάνειο ώστε να έχει συνεχή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Ο Σεβασμιώτατος που εδώ και 2 χρόνια κατά την υγειονομική κρίση με την Πανδημία κατάφερε να περάσει αλώβητος παρότι βρέθηκαν στο παρελθόν θετικοί στενοί του συνεργάτες, διαγνώστηκε θετικός την Πέμπτη και εκτός από τον ίδιο και άλλοι ιερείς με τους οποίους έχει συχνή συνεργασία.  Την Πέμπτη το βράδυ στην Καλλονή ανέβασε πυρετό που υποχώρησε με αντιπυρετικά ωστόσο χθες Παρασκευή ο γιατρός που τον παρακολουθεί διαπίστωσε να υποχωρούν οι τιμές του οξυγόνου στο αίμα του. Του χορηγήθηκε οξυγόνο με συσκευή και οι τιμές ανέβηκαν άλλα όταν η συσκευή αφαιρέθηκε και πάλι ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα το ήταν κάτω από τις προβλεπόμενες τιμές. Με αυτήν την εξέλιξη κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερα να εισαχθεί στο νοσοκομείο καθώς είναι άτομο προχωρημένης ηλικίας 92 ετών και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Να σημειωθεί ότι ο Δεσπότης της Καλλονής παρά την ηλικία του δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και είναι μάλιστα και  πολύ δραστήριος δείχνοντας αρκετά νεότερος. Ωστόσο στα 92 του χρόνια κάποια μικροπροβλήματα υγείας είναι αναπόφευκτα όπως λίγο σάκχαρο κλπ τα οποία ήταν αυτά που βάρυναν στην απόφαση και ενεργοποίησαν τους συνεργάτες του πείθοντας τον να μεταβεί στο νοσοκομείο, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε νοσοκομειακή περίθαλψη και αρνούνταν να φύγει από την Καλλονή.

Τελικό η αναχώρηση του από τον Μητροπολιτικό οίκο στην κεντρική Λέσβο έγινε με τον ίδιο να περπατά κανονικά και να χαιρετά τους εκεί συνεργάτες του  όπως και τώρα συνομιλεί με τους ανθρώπους της μητρόπολης ενώ νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο στο Βοστάνειο.

Γευμάτισε κανονικά, δεν δείχνει καταβεβλημένος, είναι πολύ καλά στην υγεία του και εκφράζει τις ευχαριστίες του στους πιστούς για το ενδιαφέρον τους για την υγεία του Ευλογώντας και διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα θα βρίσκεται ανάμεσά τους.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img