Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Στο πάρκινγκ ο ΕΟΔΥ ευχαριστώντας την Περιφέρεια!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ολόκληρος Δήμος Μυτιλήνης και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα μικρό οικίσκο, ούτε να ανοίξει έναν χώρο στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης για να στεγαστούν δύο φορές την εβδομάδα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που κάνουν τις δειγματοληψίες για τον κορονοϊό. Μετά την προ ημερών αποχώρηση με δυσαρέσκεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, του τοπικού κλιμακίου από το χώρο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και το αίτημα για τη χορήγηση ενός οικίσκου που συνεχίζει να παραμένει αναπάντητο από τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, τα στελέχη εγκαθίστανται από αύριο Παρασκευή στο κεντρικό πάρκινγκ σε οικίσκο, ο οποίος χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έναντι του My market.

Το κοντέινερ εγκαταστάθηκε χθες στο χώρο που βρισκόταν και στο παρελθόν (καθώς να θυμίσουμε ότι είχε εγκαταστήσει δικό της κλιμάκιο και η Περιφέρεια στην ίδια περιοχή τον Φεβρουάριο) και μάλιστα μετέβησαν καθαρίστριες όπου έκαναν την απολύμανση των χώρων, ώστε αύριο να εγκατασταθούν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τα στελέχη του ΕΟΔΥ για να κάνουν τυχαίες δειγματοληψίες. Αυτό θα γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή σε εβδομαδιαία βάση.  

Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου η Συντονίστρια Ιατρός των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ για τη Λέσβο Ελεονώρα Μανιάτη: «Δεν μπορούσαν άλλο οι υπάλληλοι που κάνουν τις δειγματοληψίες μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, καθώς αυτή την περίοδο οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την υπαίθρια συλλογή δειγμάτων στο μάτι του βοριά, εγώ γενικά και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και δυσκολεύονται να κάνουν τη δουλειά τους. Είχαμε ζητήσει από το Δήμο Μυτιλήνης να μας χορηγήσει κάποια στέγη είτε με έναν μεταφερόμενο οικίσκο, είτε και μέσα στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, όπως γίνεται όταν μεταβαίνουν τα κλιμάκιά μας στην περιοχή της Καλλονής, που ο Δήμος Δυτικής Λέσβου διαθέτει το Δημοτικό Θέατρο, δυστυχώς όμως απάντηση δεν έχουμε λάβει. Ευτυχώς η Περιφέρεια με προθυμία μας χορήγησε ένα κοντέινερ, το οποίο εγκατέστησε στο κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης έναντι του My market και πραγματικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κύριο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, όσο και τον σύμβουλό του κ. Γεώργιο Σίμο για την βοήθεια που μας παρείχε, ώστε να μπορούμε σε ένα στεγασμένο χώρο να υποδεχόμαστε τους πολίτες κατά τις δυο δειγματοληψίες που θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στη Μυτιλήνη», ανέφερε η κυρία Μανιάτη επισημαίνοντας: «Στο κοντέινερ θα βρίσκονται τα στελέχη μας Τετάρτες και Παρασκευές και θα μπορεί να απευθύνεται ο κάθε πολίτης είτε έχει συμπτώματα, είτε δεν έχει και θέλει να ελεγχθεί έχοντας κάποια υποψία, ώστε με αυτό τον τρόπο να καταγράφουμε τις νέες μολύνσεις και να προλαμβάνουμε τις επόμενες», ανέφερε καταλήγοντας η κυρία Μανιάτη και υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ καταβάλλουν μια μεγάλη προσπάθεια με τα δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img