Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

“Στο περίμενε” για το Κολυμβητήριο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Συνάντηση Χριστόφα και με τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Πιερρακάκη για την ανέγερση του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου

Χωρίς ξεκάθαρη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την χρηματοδότηση του νέου Κολυμβητηρίου, στα Θέρμα, έληξε χθες το απόγευμα η συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Παναγιώτης Χριστόφας με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Νίκος Καρασάββας και Σωκράτης Γιακουμής και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παρέδωσε στον Υπουργό τον φάκελο του έργου, από τις μελέτες, την δημοπράτηση μέχρι και τα σημερινά δεδομένα που προέκυψαν μετά από την διάλυση της σύμβασης, ενημερώνοντας παράλληλα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε επειδή στα ταμεία έχουν μείνει τα μισά χρήματα από τον αρχικό προϋπολογισμό, δηλαδή 2,5 εκατ. ευρώ λόγω του ότι στην πρώτη δημοπράτηση ο ανάδοχος είχε προσφέρει υψηλό ποσοστό έκπτωσης, της τάξης του 47%. Ο Π. Χριστόφας τόνισε ότι για να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό θα πρέπει να επιστραφεί και το υπόλοιπο ποσό των 2,5 εκατ. αφού η αρχική, εγκεκριμένη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήταν 5 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Βρούτσης παρέλαβε τον φάκελο και είπε ότι θα εξετάσει την εμπλοκή που παρουσιάστηκε προκειμένου να απαντηθεί το αίτημα του Δήμου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η Λέσβος δικαιούται αυτή την σημαντική αθλητική υποδομή, που στερείται εδώ και 10 χρόνια.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, «ενημερώσαμε τον αρμόδιο Υπουργό για το ιστορικό αλλά και την αναγκαιότητα του έργου και ευελπιστούμε σε μια γρήγορη και θετική απάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επαναδημοπράτηση».

Με τον Υπουργό Παιδείας

Νωρίτερα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την ανέγερση των μονάδων του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας. Ο Υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε ό,τι αφορά τα κτιριολογικά προγράμματα του κάθε σχολείου, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών η ΚΤΥΠ Α.Ε.. Επίσης, συζητήθηκε η σύνταξη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την μετατροπή του οικοπέδου από πρώην στρατόπεδο σε χώρο παιδείας και άθλησης. Ο Δήμος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για να διευθετηθεί και τυπικά αυτό το ζήτημα ούτως ώστε να μην προκύψουν εμπόδια στην δρομολόγηση των έργων.

spot_img

More articles

spot_img