Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

“Στο πόδι” οι κάτοικοι της Μόριας για το προσφυγικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

-Ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του χοτ-σποτ

Οι καταστροφές που προκάλεσαν στο χωριό οι εξοργισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας ζητώντας να μπει ένα τέλος στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους της Μόριας, οι οποίοι ξεκινούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεση αποσυμφόρηση του χοτ-σποτ, που λειτουργεί στην περιοχή τους.

«Δεν μπορεί ένα χωριό να σηκώνει το βάρος του προσφυγικού ζητήματος του νησιού, με 5.000 εγκλωβισμένους και αγανακτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, όμως και ο κόσμος εδώ δεν αντέχει άλλο», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νίκος Τρακέλλης.

Το βράδυ της Παρασκευής διερχόμενοι μετανάστες έκαψαν κάδους απορριμμάτων και έσπασαν καθρέπτες στους δρόμους  του χωριού.  Πριν λίγους μήνες τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια και οι ζημιές στα κτήματα, προκάλεσαν την επεισοδιακή λαϊκή συνέλευση όπου οι Μοριανοί απαίτησαν άμεσες λύσεις από τους τοπικούς φορείς και τα αρμόδια υπουργεία. Αντί αυτού, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στο χοτ-σποτ αυξάνεται συνεχώς, ενώ οι συμπλοκές και οι διαμαρτυρίες γίνονται πλέον καθημερινότητα….

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img