Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο στόχαστρο ο Μανωλακέλλης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σιδερένια παπούτσια έχει φορέσει το κυβερνών κόμμα με μια πρωτοφανή κινητοποίηση εν όψει των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που θα γίνουν το Μάιο, με στόχο η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η Ν.Δ., να ελέγξει το ΤΕΕ. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στη Λέσβο ο απερχόμενος πρόεδρος του Κεντρικού – Πανελλαδικού ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος και είχε σειρά επαφών και συναντήσεων για τη συγκρότηση ενισχυμένου ψηφοδελτίου σε επίπεδο Βορείου Αιγαίου, ώστε να καταλάβουν τον αριθμό των εδρών που θα τους δώσουν τη δυνατότητα «να κάνουν κυβέρνηση» και στο Τεχνικό Επιμελητήριο. 

Ο πρόεδρος του κεντρικού ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, από παλαιότερη συνάντησή του με τον Νότη Μηταράκη

Εντύπωση προκαλεί ότι ο πρόεδρος του Κεντρικού ΤΕΕ βρέθηκε στην περιοχή μας χωρίς να έχει κάποιες επίσημες επαφές και συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων του τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν υπάρχουν ζητήματα ενδιαφέροντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο ίδιος φέρεται να χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη ως… ιδιωτική, την ίδια ώρα όμως το παρασκήνιο είναι έντονο γύρω από τις επαφές που είχε με ανθρώπους του τεχνικού κλάδου ώστε να τους πείσει να στελεχώσουν το κομματικό ψηφοδέλτιο. 

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στον προεκλογικό αγώνα για το ΤΕΕ φέρονται να έχουν μπει και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη με στόχο, ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο, η Νέα Δημοκρατία «να πάρει» το Τεχνικό Επιμελητήριο. Η κινητοποίηση και μάλιστα αρκετά πρόωρα, καθώς θέλουμε ακόμα τρεις μήνες για τις εκλογές στο ΤΕΕ, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την κινητοποίηση που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Οκτώβριο, προκειμένου το κόμμα να βάλει τη σημαία του στην Περιφέρεια με τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο κ. Στασινός αναμένεται να επανέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο τον Απρίλιο, οπότε τότε θα είναι σε επίσημη προεκλογική επίσκεψη για να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του κόμματος για το Βόρειο Αιγαίο. 

 

Στο στόχαστρο ο Μανωλακέλλης

Η πρόωρη κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τη στάση της δείχνει τη διάθεση να μετατρέψει σε μάχη τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον επιστημονικό φορέα που εκπροσωπεί τον τεχνικό κλάδο των νησιών μας προβληματίζει ως προς τα κίνητρά της, καθώς φαίνεται ότι στο στόχαστρο μπαίνει ο απερχόμενος πρόεδρος, Στρατής Μανωλακέλλης, τον οποίο επιχειρούν να οδηγήσουν στην έξοδο, δηλαδή να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Μανωλακέλλης, αν και ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο έχει κατέλθει σε διαδοχικές αναμετρήσεις και αναδείχθηκε πρόεδρος από τους συναδέλφους του με ανεξάρτητο συνδυασμό, εκφράζοντας ευρύτερες δυνάμεις. 

Είναι, δε, ενδεικτικό ότι στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές κατήλθε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια στηρίζοντας την κάθοδο του κυβερνώντος κόμματος κατά του Κώστα Μουτζούρη. Και υπ’ αυτήν την έννοια δεν εξηγείται εύκολα η πολεμική του κυβερνώντας κόμματος και μάλιστα τόσο πρόωρα εναντίον του. Αν αναζητήσει όμως κανείς την απάντηση ενδεχομένως να τη βρει ανατρέχοντας στη στάση του κ. Μανωλακέλλη το Σεπτέμβριο του 2020 όταν μπαζωνόταν η θάλασσα στο Πεδίο Βολής του Καρά-Τεπέ για να γίνει το ΚΥΤ. 

Τότε ο κ. Μανωλακέλλης είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την υπογραφή του στην οποία σημείωνε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όχι όμως και οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας που είναι κοινόχρηστες, και οι διαμορφώσεις εδάφους δεν είχαν  εγκρίσεις από τις υπηρεσίες (ΥΠΕΝ, ΓΕΝ, Ενάλιες Αρχαιότητες, κλπ.), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τίθεται ζήτημα υψίστης Εθνικής Ασφάλειας, αφού ο χώρος κατά μήκος της ακτογραμμής αποτελεί και Πρόσθιο Όριο Τοποθεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα του νησιού μας, ειδικά σε αυτούς τους περίεργους καιρούς με τη γείτονα χώρα. 

Όμως γενικότερα η στάση του και σε άλλα ζητήματα, όπως είναι τα προβλήματα σε προηγούμενους κύκλους του προγράμματος Εξοικονομώ, αλλά πρωτίστως στα ζητήματα του Κτηματολογίου τα οποία ανέδειξε ως ζητήματα πρώτου μεγέθους και έτσι έπρεπε, τον έβαλαν στο στόχαστρο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τώρα με τα έργα στη Βάστρια που βρίσκονται στην τελική φάση και ο στόχος είναι να εγκαινιάσουν τη φαραωνική δομή, η συναίνεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να επαναλάβει τα όσα συνέβησαν στην Περιφέρεια, με στόχο την κυριαρχία του ψηφοδελτίου του κόμματος στο ΤΕΕ. 

spot_img

More articles

spot_img