Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η Ψυχιατρική Κλινική

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό, Θανάση Πλεύρη και την Υφυπουργό,  Μίνα Γκάγκα, είχαν ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος βρέθηκε στο Υπουργείο Υγείας για να υποστηρίξει τα αιτήματα του νοσοκομείου.

Ξεκινώντας από το γραφείο του Υπουργού κ. Πλεύρη οι κύριοι Αθανασίου και Καμπούρης εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες μεταφέροντας και τις ευχαριστίες, όπως είπαν, της κοινωνίας της Λέσβου για την έγκριση του νέου Οργανισμού, που είναι η αρχή για να αντιμετωπιστούν αρκετά ζητήματα στο Βοστάνειο. Ταυτόχρονα όμως αναφέρθηκαν και στην «παραφωνία», που αποτελεί η κτιριακή κατάσταση της Ψυχιατρικής Κλινικής. Ο κ. Πλεύρης υποσχέθηκε ότι η ψυχιατρική κλινική θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης δίνοντας μάλιστα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μηνών για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Αθανασίου και Καμπούρης αφού ευχαρίστησαν ξανά τον κ. Πλεύρη, στη συνέχεια συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Υγείας κ. Γκάγκα, την οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής για τις θέσεις επικουρικού προσωπικού ειδικοτήτων ΩΡΛ και Γενικής Ιατρικής για το νοσοκομείο. Ζητήθηκε όμως από την Υφυπουργό η περαιτέρω ενίσχυση του Ιδρύματος με μόνιμο προσωπικό.  

 

5 νέες ιατρικές θέσεις

Εξετάζοντας τα σημερινά δεδομένα στο Βοστάνειο, τις ανάγκες και τις δυνατότητες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πάρει επί του παρόντος 5 νέες ιατρικές θέσεις το νοσοκομείο, οι οποίες θα προκηρυχθούν σύντομα για την κάλυψη των αναγκών του σε κλινικές και ιατρεία, όπως η Ογκολογική μονάδα (ώστε με αυτόν τον τρόπο να μονιμοποιηθεί ο δεύτερος ογκολόγος που προσλήφθηκε ως Επικουρικός δίπλα στον Ηλία Νικολαΐδη), νεφρολόγου, θέση ακτινολογίας και ψυχιάτρου και μαιευτικής.

Σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, ανέφερε ότι «πρόκειται πραγματικά για πολύ σημαντικές εξελίξεις για το νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς λίγα μόλις 24ωρα από την έγκριση του νέου Οργανισμού ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δεσμεύεται για οριστική λύση στο ζήτημα της Ψυχιατρικής Κλινικής, δίνοντας και το χρονοδιάγραμμα, ενώ ταυτόχρονα η Υφυπουργός Υγείας κ. Γκάγκα ανταποκρίνεται στο αίτημά μας δίνοντας καταρχάς 5 νέες μόνιμες θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο μας.

Ως διοίκηση συνεχίζουμε προσηλωμένοι να εργαζόμαστε φέρνοντας το Βοστάνειο στη νέα εποχή, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς των νησιών μας. Με την ευκαιρία, δε, θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας και την Υφυπουργό, ιδιαίτερα δε, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αθανασίου για τη σημαντική στήριξη των προσπαθειών μας που είναι και δικές του προσπάθειες», είπε καταλήγοντας ο κ. Καμπούρης.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις