Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

«Στον αέρα» η τύχη του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με τηλεκπαίδευση συνεχίζονται τα μαθήματα για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, αφού η διεξαγωγή των μαθημάτων διά ζώσης είναι αδύνατη, δεδομένων των εργασιών αποκατάστασης που έχει αναλάβει το συνεργείο αυτεπιστασίας του Δήμου Μυτιλήνης. Μάλιστα παρά την πρόβλεψη από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών για ολοκλήρωση των εργασιών πριν μια βδομάδα και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ανεφάρμοστο, λόγω του μεγάλου μεγέθους της ζημιάς στις οροφές του κτιρίου. Εν προκειμένω αυτές τις μέρες το κλιμάκιο ρίχνει τα ταβάνια σε όλο το κτίριο, πράγμα που αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα του στεγαστικού ζητήματος του Μουσικού Σχολείου επανήλθε στην επιφάνεια πριν 10-15 μέρες, όταν έγινε η αποκόλληση σοβάδων από οροφή της αίθουσας εν ώρα μαθήματος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός. Ωστόσο το περιστατικό αυτό δεν ήταν μεμονωμένο, καθώς οι οροφές ήταν προβληματικές σε πολλά σημεία του κτιρίου στην Παναγιούδα στο οποίο είχε πρόσφατα μεταφερθεί το Μουσικό Σχολείο, και μάλιστα «βεβιασμένα», όπως υποστηρίζει σύσσωμη η σχολική κοινότητα. 

Την περασμένη βδομάδα σε μουσική διαμαρτυρία που κατέληξε στην Αντιδημαρχία, ο Στρατής Τζιμής διαβεβαίωσε το Σύλλογο Γονέων και τον Σύλλογο Διδασκόντων μεταξύ άλλων ότι σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος στην έκταση του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια, το οποίο ανάμεσα σε άλλες χρήσεις, θα στεγάσει και το Μουσικό Σχολείο. Ωστόσο η υλοποίηση του σχεδίου φαίνεται πως θα πάρει χρόνο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά του οικοπέδου από το Δήμο Μυτιλήνης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, έπειτα από σχετική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής

Στο μεταξύ, μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου στην Μόρια, η «τύχη» της στέγασης του Μουσικού Σχολείου «αγνοείται». Τόσο ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου όσο και η ΕΛΜΕ Λέσβου ζητούν επίμονα την έγγραφη διαβεβαίωση από μηχανικούς του Δήμου ότι το κτίριο στην Παναγιούδα είναι ασφαλές για να μπορούν να επιστρέψουν οι μαθητές. Ωστόσο ως την καλύτερη και δικαιότερη λύση οι ίδιοι θεωρούν την άμεση μεταφορά του Μουσικού σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις, χωρίς όμως να επηρεαστεί η λειτουργία οποιουδήποτε άλλου σχολείου. Τις συγκεκριμένες προτάσεις θα θέσουν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας σε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο την επόμενη Τετάρτη 30/11 στο δημαρχείο, κατά την οποία αναμένεται από εκπαιδευτικούς και γονείς να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία όλων. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img