Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

“Στον αέρα” οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Για αλαζονεία και ημιμάθεια κατηγορεί τον Στρατή Κύτελη η παράταξη “Με πυξίδα τον πολίτη” σχετικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως αντισυνταγματική την συγκρότηση και λειτουργία των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής. Η παράταξη της αντιπολίτευσης έχει θέσει κατ’ επανάληψη αυτό το θέμα, τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει καμία απάντηση. 

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες, οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών θεωρούνται άκυρες από την 1η Δεκεμβρίου και μετά και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα συνεχίσουν την λειτουργία τους από δω και πέρα.

Μόλις δημοσιεύτηκε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, στις 2 Δεκεμβρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Πυξίδας” απέστειλαν επιστολή στο Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία τόνιζαν ότι «έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας». 

Δεδομένου ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση, έθεσαν και πάλι το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας εκ νέου να συζητιούνται τα σοβαρά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στις Επιτροπές για να μην κινδυνεύουν με ακύρωση και καθυστερήσεις. Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε την δυσφορία του, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ ακολούθησε το διατακτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο ορίζει ότι από την 1 Δεκεμβρίου 2022 ακυρώνονται όλες οι αποφάσεις που έχει λάβει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους 332 Δήμους της χώρας.

Όπως αναφέρει η “Πυξίδα”, η απόφαση αυτή επηρεάζει ταυτόχρονα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς πρόκειται για οικονομικές δαπάνες δημόσιου χρήματος, το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ελέγχει τις συμβάσεις με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς επίσης και κυρίως την λειτουργία των ΟΤΑ, δηλαδή των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών, που καλούνται να εκτελέσουν τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και άρα την εκτέλεση ενταλμάτων πληρωμής. «Εμείς προσπαθήσαμε να προλάβουμε αυτές τις εξελίξεις. Όμως είπαμε ο κ. Κύτελης τα ξέρει όλα! Εμείς απλά θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις! Έχει λοιπόν όλη την ευθύνη για όποιες ακυρώσεις και ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις προκύψουν για το Δήμο της Μυτιλήνης. Γιατί η αλαζονεία και η ημιμάθεια δεν είναι καλός σύμβουλος», καταλήγει η ανακοίνωση.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img