Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Στον αστερισμό των εκπτώσεων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στον αστερισμό των εκπτώσεων από σήμερα Δευτέρα όλη η Λέσβος, καθώς κάθε χρόνο αυτόν τον μήνα ο θεσμός κάνει πρεμιέρα τροφοδοτώντας τις ελπίδες τόσο των καταστηματαρχών για ρευστοποίηση των εμπορευμάτων τους όσο και των καταναλωτών για συμφέρουσες αγορές. 

Ήδη τόσο το Σάββατο όσο και χθες Κυριακή οι καταστηματάρχες στην αγορά της Μυτιλήνης βρίσκονταν στα μαγαζιά τους και ετοίμαζαν τις βιτρίνες αναρτώντας τις εκπτωτικές πινακίδες, ώστε σήμερα το πρωί τα πάντα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους πελάτες. Το τελευταίο αν και η εμπειρία δεκαετιών τώρα δείχνει ότι και στις θερινές και στις χειμερινές εκπτώσεις, συνήθως η πρώτη εβδομάδα δεν επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις ως προς την αύξηση της κατανάλωσης, παρότι η κίνηση αυξάνεται στην αγορά με τους πολίτες να κάνουν έρευνα για προϊόντα και τιμές, θέλοντας να συγκρίνουν και να καταλήξουν στις αγορές τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διάρκεια των εκπτώσεων είναι περίπου 50 ημέρες, δηλαδή η αυλαία θα πέσει στις 31 Αυγούστου, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης «ειδικά οι φετινές εκπτώσεις, καθώς η οικονομία πιέζεται από τον πληθωρισμό, θεωρώ ότι έχουν διπλή σημασία και αξία για τους καταναλωτές και ο καθένας θα επωφεληθεί για να κάνει οικονομικές αγορές από τα καταστήματα. Για τους συναδέλφους, αν και θεωρώ ότι οι οδηγίες που δίνουμε κάθε χρόνο είναι περιττές δεδομένου πως ο καθένας ξέρει τη δουλειά του, απλά για το τυπικό να επαναλάβω ότι πρέπει να έχουν σε ευκρινή σημεία τοποθετημένες τις παλιές και τις νέες τιμές και το ποσοστό της έκπτωσης». 

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο θεσμός των εκπτώσεων θα δώσει την ευκαιρία να κινηθούν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο από τους ντόπιους καταναλωτές όσο και από τους επισκέπτες αυτής της περιόδου, είτε πρόκειται για τουρίστες του εξωτερικού, Λέσβιους της διασποράς και Έλληνες του εσωτερικού τουρισμού.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img