Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Στον Αυγενάκη για το Κολυμβητήριο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκαν τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Έργων Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την χρηματοδότηση του νέου Κολυμβητηρίου….

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκαν τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Έργων Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με την χρηματοδότηση του νέου Κολυμβητηρίου. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέλαβε να κλείσει το ραντεβού με τον Υφυπουργό προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και να πληρωθεί ο εργολάβος τον πρώτο λογαριασμό που έχει καταθέσει από το Πάσχα, ύψους 170.000 ευρώ. Αν και ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει σε προτεραιότητα την εκταμίευση της πίστωσης, εντούτοις φαίνεται πως υπάρχει γενικότερο ζήτημα με τις χρηματοδοτήσεις ενταγμένων έργων κι αυτό είναι ένα θέμα που θα προκύψει και το επόμενο διάστημα.

Εν τω μεταξύ, όπως έχουν γράψει ήδη τα “Νέα της Λέσβου”, ο εργολάβος έχει φρενάρει τις εργασίες στα Θέρμα και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στασιμότητα στην εξέλιξη του έργου, αν και θα μπορούσε να προχωρήσει γρήγορα μέσα στο καλοκαίρι λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, βάσει του προγραμματισμού των εργασιών, μέχρι το φθινόπωρο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση των κτιρίων, αν υπήρχε ομαλή ροή στις πληρωμές των λογαριασμών. Για την ώρα, δεν έχει προκύψει ζήτημα διακοπής των εργασιών και διάλυσης της σύμβασης, αλλά όλα θεωρούνται πιθανά αν η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν σταθεί συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Δήμο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img