Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Στον Εισαγγελέα για τη Βάστρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά και στον Διευθυντή Δασών Λέσβου παρέδωσε χθες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώμης, Χρήστος Τσιβγούλης, ζητώντας να ανακληθεί η άδεια που δόθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δασών στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και κατά συνέπεια στην ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να επέμβει στο δασικό τμήμα της Βάστριας….

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

Επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά και στον Διευθυντή Δασών Λέσβου παρέδωσε χθες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κώμης, Χρήστος Τσιβγούλης, ζητώντας να ανακληθεί η άδεια που δόθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δασών στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και κατά συνέπεια στην ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να επέμβει στο δασικό τμήμα της Βάστριας. Και αυτό, επισημαίνοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κηρύσσει άκυρη την κοινή υπουργική απόφαση η οποία καθόριζε τα απαιτούμενα για την συγκεκριμένη αδειοδότηση, που όπως επισημάναμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ φαίνεται πως δόθηκε με «άνωθεν εντολή» για να συνεχιστεί το έργο της νέας δομής μεταναστών.

«Διαπιστώνοντας ότι δόθηκε η συγκεκριμένη άδεια αγνοώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και όλες τις ενέργειες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποφάσισα να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα και στο Δασάρχη, για να γίνει ανάκληση της εντελώς αβάσιμης αυτής αδειοδότησης» σχολίασε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο κ. Τσιβγούλης, που θυμίζουμε πως είναι ένας εκ των Κοινοταρχών – μαζί με τον κ. Κόμλο από τις Νέες Κυδωνίες – που με την Περιφέρεια, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης αδειοδότησης του έργου συνολικά και η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός του Ιανουαρίου του 2023, με την απόφαση να τοποθετείται χρονικά εντός του 2024, οπότε αντίστοιχα κατατέθηκε και αίτηση αναστολής για να μην συνεχιστούν οι εργασίες ως τότε.

Την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, καθώς και τις προηγούμενες ενέργειες με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προσωρινής διαταγής ειδικά για το δασικό τμήμα, αλλά πολύ περισσότερο το σύνολο των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής, που καθιστούν τουλάχιστον άτοπη την πρόσφατη αδειοδότηση και «εκ των ων ουκ άνευ» απαραίτητη την πραγματοποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άλλων μελετών, περιγράφει ο κ. Τσιβγούλης στην επιστολή, που κατέθεσε στον Εισαγγελέα. Σημειώνει, όμως, και την υποχρέωση της Δημόσιας Διοίκησης να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και σε άλλες υποθέσεις με κύριο ζήτημα το κριθέν από το δικαστήριο: «Οι αποφάσεις της Ολομέλειας, ακυρωτικές και απορριπτικές, καθώς και των Τμημάτων, αποτελούν μεταξύ των διαδίκων δεδικασμένο που ισχύει και σε κάθε υπόθεση ή διαφορά ενώπιον δικαστικής ή άλλης αρχής, κατά την οποία προέχει το διοικητικής φύσεως ζήτημα που κρίθηκε από το Συμβούλιο».

Μένει να δούμε το αν όντως θα προχωρήσει η ανάκληση της άδειας, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση και για την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Περιφέρεια και οι Κοινότητες, ή αν θα επιτραπεί στο Υπουργείο Μετανάστευσης να συνεχίσει τις εργασίες στη Βάστρια.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img