Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Στον Κυρατζή ο Προγραμματισμός έργων και το ΕΣΠΑ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Και τυπικά με την δημοσίευση της απόφασης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στο ΦΕΚ είναι Αντιπεριφερειάρχης ο Στρατής Κυρατζής, καθώς ο κ Μουτζούρης αποφάσισε να αξιοποιήσει το συνεταιριστικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη θητεία του η οποία μετρά αντίστροφα για τη λήξη της 31 Δεκεμβρίου. 

O κ. Κυρατζής αναλαμβάνει “αρχιστράτηγος” για τον προγραμματισμό έργων και το ΕΣΠΑ κάτι που έχουν γράψει από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πρώτα τα Νέα της Λέσβου αν και τότε είχε αναλάβει άτυπα τα καθήκοντά του καθώς έχει ήδη εγκατασταθεί στο γραφείο του στην Περιφέρεια από το προηγούμενο διάστημα και άρχισε να ενημερώνεται. Τώρα πλέον από σήμερα ο ίδιος έχει και επίσημα την αρμοδιότητα και δικαίωμα υπογραφής.

Σημειωτέον ότι ο κ. Κυρατζής είναι από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν επιρροές σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και θα αποτελέσει τη γέφυρα του για τον κ. Mουτζούρη με το Μέγαρο Μαξίμου. Πέραν του ότι η είσοδος του στο σχήμα της Περιφερειακής Αρχής σηματοδοτεί την ανανέωση καθώς ο ίδιος είναι ένα στέλεχος με “πολλές ώρες πτήσης” στα οικονομικά και από τους ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες με αποτελεσματικότητα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η έξτρα ενίσχυση στο αιγοπρόβειο γάλα που καθιερώθηκε το 2009 για τους κτηνοτρόφους των νησιών μας οφείλεται επί της ουσίας στον κ. Κυρατζή ο οποίος «άνοιξε τα μάτια» στην τότε ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς από το ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά του Αιγαίου επέστρεφαν αδιάθετοι πόροι στα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτάθηκε η αξιοποίηση αυτών των πόρων με την καθιέρωση μιας πρόσθετης ενίσχυσης για τις περιοχές που παράγουν παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ενίσχυση, ο τότε πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλέκος Γιατζόγλου δήλωνε δύσπιστος ότι δεν θα καταβαλλόταν δεύτερη χρονιά η ενίσχυση,  όμως από τότε καταβάλλεται σταθερά μέχρι τώρα για 14 χρόνια.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img