Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Στον Μουτζούρη Μπαϊραμίδης και Νικολαΐδης

Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη αναμένεται να συναντηθούν σήμερα ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης και ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης, τον οποίο θα ενημερώσουν ότι εδώ και 15 ημέρες δεν ασκούν τα καθήκοντά τους στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους ασθενείς τους, όπως και για μία σειρά σοβαρά χειρουργεία που εκκρεμούν για τον κ. Μπαϊραμίδη καθώς βρίσκεται σε αναστολή. Οι δύο γιατροί έχουν τεθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή και επισκέπτονται τον Περιφερειάρχη με δική τους πρωτοβουλία για να ζητήσουν την παρέμβασή του.

Το τελευταίο σε μία περίοδο κατά την οποία ο Περιφερειάρχης δέχεται μηνύματα από πολίτες που του ζητούν να παρέμβει με έγγραφό του στο Υπουργείο Υγείας και να ενημερώσει για τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και για την επιδείνωση της περίθαλψης των ασθενών που παρακολουθούν οι γιατροί, δεδομένου πως δεν περισσεύει το ιατρικό προσωπικό στο Βοστάνειο, ώστε να ζητήσει την επαναφορά στις θέσεις τους επικαλούμενος λόγο ανωτέρας βίας.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί και το ενδεχόμενο αναχώρησης του κ. Μπαϊραμίδη ακόμα και στο εξωτερικό, απ’ όπου έχει προτάσεις να εργαστεί αν συνεχίσει να παραμένει άνεργος στην Μυτιλήνη. Μάλιστα υπό διαφορετικές συνθήκες ένας τέτοιος γιατρός θα είχε εγκαταλείψει προ πολλού την ακριτική περιοχή μας, ωστόσο στην περίπτωση του κ. Μπαϊραμίδη «τον κράτησε στη Λέσβο» η Μυτιληνιά σύζυγός του Έρη Μουτζούρη (συνωνυμία με τον Περιφερειάρχη). Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα όταν ο γιατρός δεν έχει έσοδα για να συντηρήσει την οικογένειά του με τρία παιδιά και τη σύζυγο να περιμένει το τέταρτο παιδί τους.

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Μπαϊραμίδης αναμένεται να ευχαριστήσει τον κ. Μουτζούρη για την αγορά του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου μετά το δημοσίευμα των Νέων της Λέσβου στο φύλλο της Δευτέρας, όπου σημειώναμε ότι είναι ζήτημα ημερών για να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας με την προμηθεύτρια εταιρεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παράδοσή του στο νοσοκομείο, ώστε με το σημαντικό αυτό ιατρικό εργαλείο για τα χειρουργεία εγκεφάλου να αλλάξει σελίδα το Βοστάνειο.