Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

SUPER LEAGUE 2: Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2024-25

Λίγη από τη χαμένη της αίγλη αναμένεται να ανακτήσει από τη σεζόν 2024-2025 η Super League 2, αφού θα αγωνίζονται του χρόνου ιστορικές ομάδες, αλλά και ομάδες που θεωρητικά θα ανεβάσουν τον οικονομικό πήχη για την άνοδο στα «σαλόνια» της Super League 1.

Το αν αυτό, βέβαια, θα συνοδευτεί και από περισσότερα έσοδα, μένει να το δούμε από το πώς θα είναι αυτό το πρωτάθλημα και αν εμπλακεί ξανά σ’ αυτό η ΕΡΤ, η οποία απομακρύνθηκε λόγω των δεκάδων αγώνων που θεωρήθηκαν ύποπτοι για χειραγώγηση τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο ερώτημα, πάντως, είναι αν το επόμενο πρωτάθλημα των 20 ομάδων θα διεξαχθεί σ’ έναν όμιλο, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη όταν αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση από τις 26 ομάδες της τρέχουσας σεζόν ή θα διατηρηθούν οι δύο όμιλοι και τα πλέι οφ και πλέι άουτ. Όταν τελειώσουν τα πρωταθλήματα και εγγραφούν τα νέα μέλη της Super League 2, εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα. 

Ας επιχειρήσουμε έναν πρόχειρο διαχωρισμό σε δύο ομίλους των 10 ομάδων:

-Στον Βορρά οι σίγουροι προς το παρόν είναι 8: ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Λάρισα, Καβάλα, Μακεδονικός, ΠΑΟΚ Β΄, Eθνικός Νέου Κεραμιδίου και Νίκη Βόλου.

-Στον Νότο οι 9 σίγουροι είναι: Πανιώνιος, Κηφισιά, Χανιά (ή Καλλιθέα), Καλαμάτα, ΑΕΚ Β’, Ιωνικός, Διαγόρας, Παναργειακός, και Ηλιούπολη.

-Από τα πλέι άουτ του Βορρά μία θέση παραμονής διεκδικεί ένας εκ των Καρδίτσας, Καμπανιακού ή Κοζάνης και από τα πλέι άουτ του Νότου δύο θέσεις παραμονής κρίνονται ανάμεσα σε Παναχαϊκή, Αιγάλεω, Παναθηναϊκό Β’ και Γιούχτα.

 

Tι λέει ο ΚΑΠ για τα κενά στη Super League 2

Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ για όσους προβιβάζονται στη Super League 2 και τελικά δεν λάβουν μέρος.

Ειδικότερα στο άρθρο 4, παρ. 4 β αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κατ’ εξαίρεση αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβαστούν ομάδες στην Super League 2 παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές δεν αναπληρώνονται.

Μοναδική εξαίρεση αναπλήρωσης είναι η περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 μειωθεί κάτω από τις δέκα οχτώ (18) ομάδες». 

Θυμίζουμε ότι οι προσθήκες για τη νέα σεζόν στην SL2 είναι οι τέσσερις πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και οι δύο ομάδες που έπεσαν από την SL.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img