Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

«Σβήνει» ο κορονοϊός, αίρονται τα μέτρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μονοψήφιος – για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες – ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19, που δηλώθηκαν από σχολεία του νομού Λέσβου χθες. Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν μόλις 7 νοσούντες μαθητές και εκπαιδευτικοί, από τους οποίους 5 στη Λέσβο και 2 στη Λήμνο. 

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα νέα κρούσματα ήταν 5, από τα οποία 3 σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς, ενώ στη Δευτεροβάθμια νόσησαν ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν στις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Μένει να δούμε αν τα ίδια χαμηλά επίπεδα θα συνεχιστούν και τις δύο τελευταίες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα.

Στον γενικό πληθυσμό χθες ανακοινώθηκαν μόλις 57 κρούσματα για τη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ σε σύνολο 11.293 νέων μολύνσεων σε όλη την Ελλάδα.

Άρση των μέτρων 

Νωρίτερα χθες το πρωί σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης παρουσίασε το νέο οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων, καθώς καταργούνται, η επίδειξη των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού, οι μάσκες και θα καταργηθούν και τα self test στα σχολεία και θα επανεξεταστούν για εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάργηση των μέτρων:

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης πιστοποιητικού για είσοδο στη χώρα.

Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Από 1η Μαΐου καταργούνται τα self test και η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο θα γίνει χωρίς τη διενέργεια τεστ.

Από 31 Μαΐου ως 31 Αυγούστου επανέρχεται η πληρότητα στο 100% των εσωτερικών χώρων.

Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα γίνουν όλες οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις όπως στην προ κορονοϊού εποχή με ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και έξω από τις εκκλησίες.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις