Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Σύγχρονος υπέρηχος λύνει τα χέρια των γιατρών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ένας σύγχρονος υπέρηχος που εγκαταστάθηκε αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας Καλλονής λύνει τα χέρια των γιατρών της μονάδας και μάλιστα ο προσανατολισμός του ιατρικού μηχανήματος είναι οι γυναικολογικές εξετάσεις, δηλαδή η χρήση του για την διάγνωση προβλημάτων σε γυναίκες, αλλά και σε εγκυμονούσες. Πρόκειται για ένα «πακέτο» εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, καθώς εκτός από τον υπέρηχο, η προμήθεια του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ,  εγκαταστάθηκε νέα εξωτερική γεννήτρια διπλάσιας ισχύος από την παλαιότερη με την οποία αντιμετωπίζεται το διαχρονικό ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας της μονάδας σε περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης το Κέντρο Υγείας Καλλονής εξοπλίστηκε με νέους υπολογιστές και νέο φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού που θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους.

Τέλος,  ακόμα μία ευχάριστη εξέλιξη έρχεται για το Κέντρο Υγείας Καλλονής καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια νέου ασθενοφόρου μικρού όγκου (ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου). Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει το ασθενοφόρο μέσα σε 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. 

 

Σημαντικός εξοπλισμός

Πρόκειται για σημαντικά βήματα που κάνει προς τα εμπρός το Κέντρο Υγείας Καλλονής στο οποίο ως γνωστόν Πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ροδίτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλει με τους συνεργάτες του μία σημαντική προσπάθεια για να μπει μία πέτρα πάνω στην άλλη και η μονάδα να μπορέσει να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Λέσβου. Μιλώντας, χθες, στα Νέα της Λέσβου ο κ. Ροδίτης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που έτρεξε και επίσπευσε όλες τις διαδικασίες, ώστε η μονάδα να ενισχυθεί και με δεύτερο σύγχρονο ασθενοφόρο, που θα αντικαταστήσει το παλαιότερο, προς όφελος των πολιτών, ενώ όπως είπε το νέο ασθενοφόρο θα συνοδευτεί από νέο οδηγό. 

Να σημειωθεί ότι ο νέος υπέρηχος έρχεται να αντικαταστήσει ένα παμπάλαιο τέτοιο μηχάνημα, το οποίο στις μέρες μας ουδείς γιατρός θα μπορούσε να εμπιστευθεί για ακριβή και λεπτομερή απεικόνιση στις διαγνωστικές εξετάσεις αυτού του αντικειμένου, ιδιαίτερα για τα ζητήματα των γυναικών.  Όπως επίσης και η γεννήτρια έρχεται να λυτρώσει τη μονάδα η οποία είχε γεννήτρια αλλά ήταν κυριολεκτικά για πέταμα, καθώς δεν εξυπηρετούσε και αυτά τα ζητήματα σέρνονταν εδώ και χρόνια στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

«Παρά τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε μπροστά. Και πηγαίνουμε μπροστά σημαίνει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το μέλλον και χρειάζεται διαρκή ενίσχυση και υποστήριξη από όλους», επεσήμανε στα Νέα της Λέσβου ο κ. Ροδίτης, κάνοντας και μία ιδιαίτερη αναφορά για τους υπολογιστές, οι οποίοι όπως μας είπε «είναι δωρεά των «Αλυκών ΑΕ», που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και υποστήριξε ενθέρμως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως», είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής.

- Advertisement -

More articles

spot_img