Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής, στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Στο πλευρό των γονέων θα βρεθούν και στελέχη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου. 

Οι γονείς του σχολείου διαμαρτύρονται έντονα καθώς από την αρχή της χρονιάς, οργανικές θέσεις του σχολείου, όπως αυτή του φιλολόγου, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες διδασκαλίας σε σημαντικά μαθήματα, όπως των Αρχαίων και της Ιστορίας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει αποστείλει και αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος, ενώ και πριν λίγους μήνες είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τους μαθητές συμβολική κατάληψη του σχολικού κτιρίου για μία μέρα. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει  και έχουμε φτάσει ήδη στα μισά της σχολικής χρονιάς. 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του “Παναρέτειου” Γυμνασίου Καλλονής σε ανακοίνωσή του: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του “Παναρέτειου” Γυμνασίου Καλλονής, σε συνέχεια όλων των ενεργειών μας για την κάλυψη κενού ειδικότητας φιλόλογου (23 ωρών), σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου και ώρα 14.00, θα βρίσκεται στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη σε Παράσταση Διαμαρτυρίας μαζί με το Προεδρείο ΕΛΜΕ Μυτιλήνης, γονείς του σχολείου μας, τα παιδιά μας αλλά και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο του σχολείου μας. Καλούμε όλους τους γονείς με ή χωρίς τα παιδιά τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολόκληρου του νησιού μας, σε συμπαράσταση για την άμεση κάλυψη του κενού ειδικότητας Φιλολόγου του σχολείου μας, αλλά και όλων των κενών που συνεχίζουν να υφίστανται σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας του νησιού μας και τα οποία ταλανίζουν τα παιδιά μας, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί για τα παιδιά μας!!!».

spot_img

More articles

spot_img