Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Να σπάσουμε τα δεσμά της Ε.Ε.»


Μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης στις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις  9 Ιουνίου με ισχυρό ΚΚΕ έστειλε, χθες, από την πλατεία Σαπφούς, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, Μάκης Παπαδόπουλος, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο νησί μας. «Μπορούμε και θέλουμε να σπάσουμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούμε και θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού. Στις λίγες μέρες που απομένουν, να κάνουμε τα πάντα για να ανεβάσουμε το ΚΚΕ όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να παλέψουμε μέχρι την τελευταία ώρα για να μην χαθεί καμιά ψήφος για το κόμμα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, Μ. Παπαδόπουλος

Στην ομιλία του επεσήμανε ότι «όλα τα κόμματα του συστήματος έχουν συμφωνήσει για τα “ματωμένα πλεονάσματα” που απαιτεί κάθε χρόνο η Ε.Ε. Πλεονάσματα που διασφαλίζονται με τη φοροληστεία του λαού, ο οποίος πληρώνει το 95% των ετήσιων φόρων  και την περικοπή κρατικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία, την πυροπροστασία, τις ανάγκες μας. Όλα τα κόμματα του συστήματος και όχι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι συνένοχα για τη μετατροπή μας σε πελάτες των δημόσιων νοσοκομείων. Η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρηματικές μονάδες δεν έγινε σε ένα βράδυ. Ούτε η μετατροπή της νοσηλείας και των ιατρικών πράξεων σ’ ένα οικονομικό πακέτο με ανώτατο όριο κρατικών δαπανών έγινε σε μια νύχτα. Προχώρησαν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και ΕΕ».

Ο Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε επίσης προκλητική και κάλπικη την αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια. «Κοροϊδεύουν! Είναι συνένοχοι για το τρίπτυχο που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα: Υψηλές τιμές – χαμηλοί μισθοί – βαριοί φόροι για το λαό», είπε χαρακτηριστικά. «Κρύβουν ότι τα κέρδη του κεφαλαίου, τα κέρδη των ομίλων δεν πέφτουν απ’ τον ουρανό. Για να αυξηθούν πρέπει να αυξηθεί το ξεζούμισμα των εργαζομένων και τα χαράτσια στις λαϊκές οικογένειες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ στους αγρότες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λέγοντας ότι «όλοι τους είναι συνένοχοι για την πολιτική που καταδικάζει τους αγρότες να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, την ίδια ώρα που οι μεγαλομέτοχοι των βιομηχανιών και των σούπερ-μάρκετ θησαυρίζουν και οι τιμές στα ράφια έχουν απογειωθεί».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για παζάρια κυριαρχικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι «όλα τα κόμματα του συστήματος προωθούν τη μετατροπή της χώρας σε “πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ”. Με τη στήριξη όλων τους παζαρεύει η κυβέρνηση τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση παζαρεύει με την τουρκική αστική τάξη που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση που οργανώνει τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για μέτρα κατά της ακρίβειας και για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. «Οργανώνουμε τον αγώνα για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα υγείας, για επαρκή χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις με αξιοπρεπείς μισθούς στα δημόσια νοσοκομεία. Είμαστε μπροστά στους αγώνες των αγροτών ενάντια στις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ, είμαστε μπροστά στους αγώνες για εγγυημένες τιμές. Πάνω απ’ όλα οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να μην γίνει η νεολαία, ο λαός μας και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής «κρέας για τα κανόνια» για τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img