Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Συγκίνηση από το θάνατο του Ραφαήλ Μωραΐτη

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στον τεχνικό κόσμο της Λέσβου και όχι μόνο το αναπάντεχο άγγελμα του θανάτου του 60χρονου Αρχιτέκτονα μηχανικού και πατέρα δυο παιδιών Ραφαήλ Μωραΐτη ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή. Αν και οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του έκαναν λόγο για τραυματισμό μετά από πτώση από σκάλα καθώς βρέθηκε νεκρός στις σκάλα του γραφείου του, ο θάνατός του πιθανώς επήλθε από παθολογικά αίτια και ίσως έπεσε στη σκάλα λόγω απώλειας των αισθήσεών του. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει νεκροψία νεκροτομή ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:00 μεθαύριο Παρασκευή από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα.

Για τον θάνατο του Ραφαήλ Μωραΐτη εξέδωσε ψήφισμα το Τεχνικό Επιμελητήριο Β.Α Αιγαίου με το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου ευθύς μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αγαπητού και εξαίρετου συναδέλφου, διπλωματούχου αρχιτέκτονα μηχανικού, ΜΩΡΑΪΤΗ ΡΑΦΑΗΛ, σε έκτακτη συνεδρίαση της, τιμώντας τη μνήμη της συναδέλφου:

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

         Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά της και την συμπαράστασή της στους οικείους του.

         Στην κηδεία να παραβρεθεί το σύνολο των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-Τμήμα ΒΑ Αιγαίου.

         Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Ραφαήλ για όσους τον γνώριζαν, εκπροσώπησε επάξια το φορέα μας, με τη συμμετοχή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ, στο ΚΕΣΑ Αιγαίου, στο Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ Λέσβου και σε άλλα Συμβούλια και Επιτροπές.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Υπήρξε ένας αξιόλογος επιστήμονας, μηχανικός, επιτυχημένος επαγγελματίας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δραστηριότητα του Τμήματος, ως εκπρόσωπος των μηχανικών στα θεσμικά όργανα του κλάδου.

Το ήθος, η εντιμότητα και η καλοσύνη του θα μείνουν στη θύμηση όλων όσων τον γνώρισαν.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος

Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος

Ευστράτιος  Μανωλακέλλης

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img