Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αθώα η Διοίκηση, ένοχοι Διευθυντής και επιχειρηματίας για τη Συνεταιριστική

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Πανηγυρικά (ομόφωνα) αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα υπηρεσιακά στελέχη της Συνεταιριστική Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, για την δεύτερη μεγάλη υπόθεση θαλασσοδανείων – επιταγών σε Μυτιληνιό επιχειρηματία. Ουσιαστικά η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ίδια με την εισήγηση του Εισαγγελέα, ενώ ένοχοι κρίνονται ο επιχειρηματίας και ο διευθυντής της τράπεζας.

Υπενθυμίζουμε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης είχε εκτιμηθεί από τα ΝΕΑ της Λέσβου, καθώς από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία είχε αναδειχθεί ότι η βασική ευθύνη για τους χειρισμούς χορήγησης του δανείου στον επιχειρηματία την είχε ο Διευθυντής, ενώ το ΔΣ ουδέποτε είχε λάβει απόφαση για τη χορήγηση του δανείου.

Πρόκειται για το ποσό των 788.000 ευρώ σε δάνεια και κάλυψη επιταγών, το οποίοι με τους τόκους σήμερα υπερβαίνει το  1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή την ώρα, ανακοινώνονται οι ποινές για τον Διευθυντή και τον επιχειρηματία για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σε λίγο.

Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε ποινή 6 ετών κάθειρξης στον Διευθυντή και 5 ετών στον δανειολήπτη και το Δικαστήριο τελικά επέβαλε ποινή 5 και 4 ετών κάθειρξης στον Διευθυντή και τον επιχειρηματία αντίστοιχα. Η έφεση που άσκησαν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εφαρμογή της μέχρι το εφετείο.

Επίσης για τα 4 χρόνια στον επιχειρηματία, καθορίστηκε από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο το ποσό των 5 ευρώ ημερησίως σε περίπτωση που εφαρμοστεί η ποινή στο Εφετείο, τα οποία με την προσαύξηση φτάνουν στα 10 ευρώ για κάθε μέρα φυλάκισης.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις