Πήγαμε και στα δύο.
Φάγαμε υπέροχα και επιτέλους η πόλη έχει να παρουσιάσει δύο καλοβαλμένα εστιατόρια με άποψη και ποιότητα.
Το 28 Restaurant στην Κομνηνάκη αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς προορισμούς του νησιού, συνδυάζοντας κομψότητα, αυθεντική φιλοξενία και δημιουργική κουζίνα. Δείχνει σεβασμό στην παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Το μενού βασίζεται σε τοπικά προϊόντα, με έμφαση στη φρεσκάδα και την εποχικότητα. Ο σεφ παντρεύει τις γεύσεις του Αιγαίου με μοντέρνες τεχνικές, δημιουργώντας πιάτα που αφηγούνται μια ιστορία – από τα αρώματα του ελαιολάδου έως τις γλυκές νότες των μελιών της Λέσβου.
Ο χώρος είναι ζεστός, με διακριτικό φωτισμό και γήινες αποχρώσεις που προσκαλούν τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να απολαύσει την εμπειρία. Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο, είτε για ένα επαγγελματικό γεύμα, το 28 Restaurant υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και αισθήσεων που τιμά την τοπική γαστρονομία και αναδεικνύει το νησί μέσα από μια νέα, εκλεπτυσμένη προοπτική.
Και η «Κόκκινη Πατάτα» στη Μυτιλήνη αποτελεί μια ευχάριστη γαστρονομική παρουσία στην Κομνηνάκη.
Το εστιατόριο συνδυάζει δημιουργική ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γαλλικές πινελιές, προσφέροντας πιάτα που εντυπωσιάζουν τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες, κυρίως τοπικές, με έμφαση στη φρεσκάδα και την εποχικότητα.
Το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικά πιάτα, όπως ψητό χταπόδι με φάβα, φιλέτο ψαριού με λεμονάτο ριζότο και φυσικά τις «διάσημες» πατάτες που δίνουν το όνομα στο μαγαζί – τραγανές, αρωματισμένες και συνοδεύουν ιδανικά κάθε κυρίως πιάτο. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από Λέσβο και υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα cocktails είναι δροσερά και ευφάνταστα.
Ο χώρος είναι κομψός, με μοντέρνα διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική τόσο για ρομαντικό δείπνο όσο και για φιλική έξοδο. Το προσωπικό είναι ευγενικό, εξυπηρετικό και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει πραγματικά ευπρόσδεκτος.
Συνολικά, η «Κόκκινη Πατάτα» προσφέρει μια άρτια εμπειρία φαγητού στη Μυτιλήνη, συνδυάζοντας ποιότητα, αισθητική και ζεστή φιλοξενία – ένα εστιατόριο που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς.
Ρεβιθάδα παραδοσιακή (για 4 άτομα)
Υλικά
- 500 γρ. ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- ½ κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμός 1 λεμονιού (ή λίγο παραπάνω, ανάλογα με τη γεύση)
- 1 λίτρο νερό (ή όσο χρειαστεί για να σκεπάσει τα ρεβίθια)
Εκτέλεση
Μούλιασμα:
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζεις τα ρεβίθια σε άφθονο νερό με 1 κ.γ. σόδα. Το πρωί τα ξεπλένεις πολύ καλά.
Προετοιμασία:
Αν θέλεις, τα τρίβεις με τα χέρια για να φύγουν οι φλούδες (προαιρετικά, για πιο “βελούδινο” αποτέλεσμα).
Βάζεις τα ρεβίθια σε πήλινο ή γάστρα, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτεις νερό να τα σκεπάζει περίπου 2-3 εκατοστά.
- Κλείνεις καλά το καπάκι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 4-5 ώρες (ή όλη τη νύχτα στους 120°C, αν θέλεις πιο “σιφνέικο” αποτέλεσμα).
- Αν δεν έχεις γάστρα, μπορείς να τα βράσεις σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Όταν τα ρεβίθια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνεις τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις απαλά.
- Αφήνεις για ακόμη 10-15 λεπτά να “δέσει” η σάλτσα.