Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Συνδέονται οι νέοι αγωγοί

Από νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη, οι οποίοι διασχίζουν κάθετα τον δρόμο και γι’ αυτό διεκόπη η κυκλοφορία σε όλο αυτό το τμήμα του Λαζαρέτου.

Απομακρύνθηκαν οι παλιοί αγωγοί

Η αντικατάσταση των δύο αυτών κεντρικών αγωγών εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων και θα περνούν πλέον πάνω από το νέο αγωγό, που επίσης εγκαθίσταται αυτές τις μέρες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Έμπειροι εργάτες προχωρούν στην σύνδεση των νέων αγωγών

Οι οδηγοί της Μυτιλήνης αλλά και από τα χωριά ήταν ενημερωμένοι και χρησιμοποίησαν την βόρεια παράκαμψη και τον δρόμο των Αλυφαντών για να φθάσουν στο κέντρο, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Τα συνεργεία της εταιρείας που εκτελεί το έργο βρίσκονταν εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι και θα συνεχίσουν σήμερα με την τοποθέτηση του δεύτερου αγωγού για να αποκατασταθεί σταδιακά και η υδροδότηση. 

Από την οδό Κ. Παλαιολόγου κινήθηκαν οι περίοικοι χθες

Επί τόπου βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, ο οποίος ενημερώθηκε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι. «Όλες αυτές οι εργασίες ήταν προγραμματισμένες, αφού όπως είχαμε πει από την αρχή στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων που ήταν σάπιος και είχε διαλυθεί εκτελούνται και όλες οι υπόλοιπες εργασίες που αφορούν στην ύδρευση και την αποχέτευση. Γίνεται ένα ολοκληρωμένο έργο στο κέντρο της πόλης, που μπορεί να ταλαιπωρεί για λίγο τους πολίτες και τους επαγγελματίες, αλλά είναι ένα αναγκαίο και κοινωφελές έργο που μας προστατεύει από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα», δήλωσε ο ίδιος στα “Νέα της Λέσβου”.