Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεχές ωράριο στα μαγαζιά για το κρουαζιερόπλοιο

Ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης

Αισθητή η αλλαγή προσανατολισμού του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης υπό την προεδρία του Γιάννη Μουτζούρη, καθώς λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης ο Σύλλογος, με παρέμβασή του, προσαρμόζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της αγοράς με αφορμή την έλευση κρουαζιερόπλοιου στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Splendor που θα κάνει την Παρασκευή στις 9:00 το πρωί ενδιάμεσο σταθμό στη Μυτιλήνη, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, με 350 Αμερικανούς τουρίστες και θα παραμείνει στο νησί μας μέχρι τις 18:00, οπότε και θα αποπλεύσει με προορισμό το Κουσάντασι.

Την πρακτόρευση του νεότευκτου πλοίου για την περιοχή μας έχει το ταξιδιωτικό γραφείο Picolo Travel του Ηλία Πίκουλου που διοργανώνει εκδρομές με πούλμαν για τους τουρίστες σε περιοχές της Μυτιλήνης, αλλά και στην Αγιάσο.

Είναι η πρώτη φορά που ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ζητά την τροποποίηση του ωραρίου ώστε τα μαγαζιά της αγοράς να λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο μέχρι τις 6:00 το απόγευμα την Παρασκευή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να βρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους ανοιχτή την αγορά. Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μουτζούρης «κάνουμε μία πρώτη προσπάθεια εφαρμόζοντας πιλοτικά συνεχόμενο ωράριο το οποίο ζητούμε να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι, ώστε οι τουρίστες που θα επισκεφθούν από το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, την Παρασκευή, τη Μυτιλήνη, να βρουν «ζωντανή» την αγορά μας με ανοιχτά τα μαγαζιά και από κει και πέρα και εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε δηλαδή σε τι μέγεθος είναι το όφελος για τα μαγαζιά από τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, για να κάνουμε περαιτέρω το σχεδιασμό μας».