Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Συνεχής… συμφόρηση του ΚΥΤ στον Καρά-Τεπέ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


25 πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφηκαν προχθές το βράδυ στη δομή φιλοξενίας στον Καρά-Τεπέ και προστέθηκαν στον πληθυσμό του ΚΥΤ, ο οποίος αυξάνεται συνεχώς εδώ και αρκετές εβδομάδες, γεγονός που δείχνει πως περισσότερο σε διαδικασία… εκ νέου συμφόρησης της Λέσβου είμαστε, παρά σε αποσυμφόρηση. Και αυτό καθώς μέσα σε δύο μήνες ο μεταναστευτικός πληθυσμός του καμπ έχει αυξηθεί κατά 28% περίπου, βάζοντας φρένο στη συνεχή μείωση που είχαμε εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, πρόσκαιρη ήταν η πτώση του αριθμού διαμενόντων της δομής στον Καρά-Τεπέ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ατόμων για ένα 24ωρο μόλις πριν από πολλές εβδομάδες, καθώς από τα 1.016 άτομα που έμεναν στο ΚΥΤ την 1η Ιουνίου, πλέον φτάσαμε στα 1.298 την 1η Αυγούστου, ενώ αναμένουμε την επίσημη «αποτύπωση» στους πίνακες για τις νέες αφίξεις των τελευταίων ημερών. Όπως έχουμε επισημάνει και σε άλλα ρεπορτάζ, η αύξηση αυτή οφείλεται στον χαμηλό αριθμό αναχωρήσεων για την ενδοχώρα, την ίδια στιγμή που οι ροές αυξάνονται.

Η «ψαλίδα» μεταξύ αφίξεων και αναχωρήσεων εντός του Ιουνίου ήταν αισθητά μεγάλη, με 299 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στη Λέσβο, ενώ μόλις 112 αναχώρησαν για την ηπειρωτική Ελλάδα. Τον Ιούλιο «έκλεισε» κάπως, αφού μειώθηκαν οι αφίξεις στις 268 και αυξήθηκαν οι αναχωρήσεις – στις 132 – χωρίς όμως να αντιστραφεί το ισοζύγιο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img