Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Συνεχίζει ανοδικά ο κορονοϊός

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


124 κρούσματα του κορονοϊού κατά μέσο όρο καταγράφονται ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τη Λέσβο. Ο ΕΟΔΥ χθες έκανε τον απολογισμό του τελευταίου επταημέρου ανακοινώνοντας συνολικά 869 κρούσματα.  

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο απολογισμός δεν είναι ημερήσιος αλλά εβδομαδιαίος και απ’ ό,τι φαίνεται και την τρέχουσα εβδομάδα έχουμε μία αύξηση της τάξης του 2,96% σε τοπικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει πως αν και οι θερμοκρασίες κινούνται ανοδικά στην περιοχή μας, ανοδικά συνεχίζει να κινείται και η διασπορά του ιού.

Την προηγούμενη Τρίτη κάνοντας και πάλι τον εβδομαδιαίο απολογισμό ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 833 κρούσματα για τη Λέσβο σε διάστημα 7 ημερών, εκτιμώντας την αύξηση σε σχέση με μία εβδομάδα πριν στο 16%.

14 στο Βοστάνειο

 Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης χθες νοσηλεύονταν με επιπλοκές 14 ασθενείς σε θαλάμους απομόνωσης του Λοιμωδών και της Παθολογικής, δεν είχαμε όμως ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μεν αυξημένο αριθμό νοσηλευομένων για την εποχή που διανύουμε, ωστόσο οι επιπλοκές της μετάλλαξης του ιού δεν οδηγούν στην Εντατική.

Σε σχέση τώρα με την εικόνα του κορονοϊού στο Βόρειο Αιγαίο, σοβαρό πρόβλημα αύξησης της διασποράς καταγράφεται στη Σάμο με 24,34%, που αντιστοιχεί σε 470 κρούσματα, τα οποία είναι πολλά για τον πληθυσμό του νησιού της περιφέρειάς μας, ενώ και στη Χίο έχουμε μία αύξηση της τάξης του 15,62% με 607 κρούσματα. Μείωση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφεται στη Λήμνο σε ποσοστό 4,42%, με 238 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, στο δεύτερο νησί του Νομού μας.

- Advertisement -

More articles

spot_img