Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της πυρκαγιάς – απειλεί τη Βρίσα η φωτιά.

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο εφιάλτης της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε χθες το πρωί στην περιοχή των Βατερών, έφτασε μέχρι την παραλία και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Αν και τη νύχτα η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε, αυτή τη στιγμή οι αλλαγές στις συνθήκες των ανέμων έχουν προκαλέσει μεγάλη αναζωπύρωση στα μέτωπο των Βατερών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σημαντικά η άλλη πλευρά του οικισμού.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν και ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έχουν συγκρατήσει την πορεία της πυρκαγιάς.

Στο σημείο βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά.

Φωτογραφίες

Πυροσβεστική, αστυνομία και στρατός στα μέτωπα της φωτιάς.

 

 

 

09.26: Κοντά στη Βρίσα είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα η άφιξη των ενισχύσεων από Αθήνα.

Με εναέρια μέσα από νωρίς το πρωί γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων.

 

 

10.43: Ελεγχόμενο το μέτωπο στον Σταυρό, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες κοντά στη Βρισα. Ταυτόχρονα στα Βατερα γίνονται εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδοτησης.

11.02: Βυτιοφορα γεμίζουν νερό για να συμβάλλουν στην κατάσβεση, ενώ παρακείμενο καφέ μπαρ προσφέρει και δωρεάν νερά, σνακ και καφέ.

11.46: Υπό έλεγχο το μέτωπο στα Βατερα, αλλά η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή πίσω από τη Βρισα με κατεύθυνση προς Σταυρό, όπου επιχειρεί το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνδρομή αστυνομίας, στρατού και εθελοντών. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Βρισας Βατερών έχει αποκλειστεί.

13.15: Με Απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός των Βρίσας.

14.00: Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας στην περιοχή της πυρκαγιάς επιχειρούν 218 αστυνομικοί, 69 οχήματα και πτητικό μέσο, συμβάλλοντας στις επιχειρήσεις.

Επιπλέον φωτογραφίες από τα μέτωπα της φωτιας:

Η φωτιά απειλεί τη Βρίσα (φώτο Μαρία Βεκρη)

15.21: Την προληπτική εκκένωση και του Σταυρού αποφάσισε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, αφού οι φλόγες απειλούν κι αυτό το χωριό. Η συνεχής εναλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έχουν να αντιμετωπίσουν παράλληλα δύο επικίνδυνα μέτωπα.

17.45: Πριν από λίγο η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό του Σταυρού.

Κοντά στον Σταυρό η φωτιά.

20:20: Σταδιακά τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν λόγω ώρας τις ρίψεις νερού, η κατάσταση στα μέτωπα Βατερών και Βρίσας έχουν κοπάσει και αν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος, αλλά την ίδια στιγμή το μέτωπο στον Σταυρό παραμένει ισχυρό και το πιο επικίνδυνο, με αποτέλεσμα και το ερχόμενο βράδυ να προμηνύεται δύσκολο για τις δυνάμεις, που επιχειρούν στο σημείο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img