Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν την απεργία οι δικηγόροι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Θα συνεχίσουν την απεργία οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα μετά από απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ωστόσο θα γίνονται κατ’ εξαίρεση δίκες και αυτές αφορούν δίκες, όπως νομικής βοήθειας, αυτοδιοικητικές, σωματεία κλπ.. Αν και αρχικά επικρατούσε η άποψη ότι θα σταματούσαν την αποχή οι δικηγόροι και τα δικαστήρια θα ξεκινούσαν κανονικά, εντούτοις αυτό δεν έγινε και οι δικηγόροι θα συνεχίσουν την αποχή για τα περισσότερα τουλάχιστον δικαστήρια μέχρι τις 19 Γενάρη. Αυτή τη γραμμή, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, ο οποίος θα συνεδριάσει σήμερα στις 12, με τον πρόεδρό του Δημήτρη Βασιλούδη, να εισηγείται να συνεχίσουν και οι δικηγόροι στην Μυτιλήνη την αποχή καθολικά. 

Να σημειώσουμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν από τους συλλόγους που κινητοποιήθηκαν έντονα ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που υπογράφηκε από την Κυβέρνηση. Ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα οι δικηγόροι στη Μυτιλήνη απέχουν από τις δίκες ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα δικαστήρια τα οποία ήταν προγραμματισμένα για το συγκεκριμένο διάστημα αναβλήθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο. Μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως της δίκης του εκπαιδευτικού από τη Γέρα, οι δίκες έγιναν κανονικά. Αλλά στην πλειοψηφία τους πήραν αναβολή και η ημερομηνία τους θα οριστεί στο επόμενο διάστημα. 

Οι δικηγόροι πέρα από την αποχή τους από τα δικαστήρια προχώρησαν και σε άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας, όπως την διοργάνωση δύο συλλαλητηρίων με την συμμετοχή και άλλων φορέων και ελεύθερων επαγγελματιών του νησιού στις 22 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου στα οποία έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια ειρηνική πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Στις 6 Νοεμβρίου οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο και κρέμασαν πανό με μηνύματα κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους. Και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας με συνεχείς πορείες και κινητοποιήσεις, αλλά και με την αποχή που κράτησε περισσότερο από ενάμιση μήνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν κλόνισε ιδιαίτερα την κυβέρνηση, και η υπογραφή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου έγινε «μέσα σε μια νύχτα». 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βασιλούδης: «Έγινε η ολομέλεια των δικηγόρων στην Αθήνα και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής από τις δίκες εκτός από τις δίκες για νομική βοήθεια, αυτοδιοικητικές κ.ά.. Εμείς σήμερα θα συνεδριάσουμε στις 12 το μεσημέρι και η εισήγησή μου θα είναι να συνεχίσουμε την αποχή και εδώ στη Μυτιλήνη, όπως θα κάνουν και σε όλη την Ελλάδα, αλλά καθολικά. Σε όλα τα δικαστήρια δηλαδή να απέχουμε».

spot_img

More articles

spot_img