Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Συνταξιούχος αστυνομικός με καλλιέργεια χασίς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου έπεσε ένας συνταξιούχος της αστυνομίας μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε χωριό της Γέρας, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν να καλλιεργούνται εντός του οικισμού στον αύλειο χώρο ακατοίκητου σπιτιού 39 δενδρύλλια κάνναβης, 16 φυτά κάνναβης, ενώ βρέθηκαν επίσης 111,3  γραμμάρια χασίς και ένα πιστόλι κρότου-λάμψης.

Την οργάνωση της επιχείρησης, ώστε παρουσία Αντιεισαγγελέα η αστυνομία να κάνει έρευνα στην κατοικία και να συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη, τροφοδότησε η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα γύρω από τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου, το οποίο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, αυτή τη φορά όμως τις Λιμενικές αρχές. 

Αυτοσχέδιες ζαρντινιέρες σε παλιά ελαστικά με φυτά χασίς

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία στελεχώνεται με τους καλύτερους αστυνομικούς που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, έκαναν συλλογή πληροφοριών τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα με ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τους κίνηση, καθώς ήξεραν πως το άτομο που είχαν θέσει στο μικροσκόπιο των ερευνών τους γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας εκ των έσω, μια και έχει υπηρετήσει στο Αστυνομικό Σώμα και άρα κάποιες κινήσεις τους θα μπορούσαν να ήταν προβλέψιμες για τον ίδιο ώστε να είχε φροντίσει να «φυλάξει τα νώτα του».

Υπ’ αυτήν την έννοια οι αστυνομικοί ήταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ότι κάνοντας την έρευνά τους μπορεί να λάβουν πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν ενδεχομένως και σε λάθος κατεύθυνση, μόνο και μόνο για να εκτεθούν σε μία επιχείρηση χωρίς ευρήματα, ώστε τα δενδρύλλια κάνναβης για τα οποία ήταν βέβαιοι ότι καλλιεργούσε ο φερόμενος ως δράστης να παραμείνουν προστατευμένα σε άλλη περιοχή! Κάπως έτσι απέκλεισαν αγροτικές περιοχές με τις οποίες μπορεί να είχε σχέση ο φερόμενος ως δράστης, φτάνοντας στο πιο απίθανο σημείο, μέσα στον οικισμό όπου και ο ίδιος δραστηριοποιούνταν χρησιμοποιώντας την πίσω αυλή του ακατοίκητου σπιτιού, όπου και τον έπιασαν οι αστυνομικοί. Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός καλλιεργούσε τα δενδρύλλια έχοντας αφήσει στον αύλειο χώρο να αναπτυχθεί κι άλλη βλάστηση, ώστε να μην διακρίνονται εύκολα. Ωστόσο σε κάποια σημεία είχε τοποθετημένα γλαστράκια με φυτά χασίς, όπως επίσης και κάποια από αυτά ήταν φυτεμένα μέσα σε αυτοσχέδιες ζαρντινιέρες από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, τα οποία μπορούσε να τα εντοπίσει κανείς άμεσα με την προϋπόθεση ότι θα έμπαινε στην αυλή. 

Δενδρύλλια φυτεμένα ανάμεσα σε άλλη βλάστηση που δεν διακρίνονται εύκολα

Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε με δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την περαιτέρω διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά.

Στο πλαίσιο ερευνών στο παραπάνω ακατοίκητο κτίσμα και στην οικία του συλληφθέντα στο ίδιο χωριό βρέθηκαν:

  • 39 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 18 έως 110 εκατοστά,
  • 16 φυτά κάνναβης τοποθετημένα σε ισάριθμες γλάστρες,
  • 2 συσκευασίες με λίπασμα,
  • 52 κροτίδες,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους 111,3 γραμμαρίων,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
  • πιστόλι κρότου-λάμψης,
  • γεμιστήρας,
  • 16 φυσίγγια και
  • θήκη – τσαντάκι μεταφοράς όπλου.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της και το κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως δράστη, το οποίο έχει ήδη παραδοθεί στα εγκληματολογικά γραφεία για περαιτέρω εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι επικοινωνίες που είχε ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες ο συνταξιούχος, ενώ η έρευνά της συνεχίζεται και προς άλλες κατευθύνσεις.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img