Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σύσφιγξη σχέσεων με την Κύπρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο Ταξιάρχης Βέρρος, που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο, στα πλαίσια των στενών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί από το 2019, όταν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου επαναθεμελίωσε την αδελφοποίησή του με τον Δήμο Λευκονοίκου. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου επισκέφτηκε για μία ακόμη χρονιά τη Μεγαλόνησο, φιλοξενούμενος της Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου – Παναγίδη

Με την Δήμαρχο Λευκονοίκου, Ζ. Λυσάνδρου – Παναγίδη

Ο Τ. Βέρρος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των ηρώων του Λευκονοίκου, στον Ιερό Ναό Θέκλας στη Λάρνακα, κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, με τον οποίο μάλιστα, υπήρξαν συμφοιτητές. 

Ξεχωριστής σημασίας όμως από τη φετινή επίσκεψη του Δημάρχου στη Μεγαλόνησο, ήταν η τιμητική πρόσκληση που έλαβε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη, να παρευρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε πολύ θερμό κλίμα ο κ. Βέρρος είχε την ευκαιρία να «συστήσει» τη Λέσβο στον Κύπριο Πρόεδρο και να μιλήσει για τις στενές σχέσεις φιλίας που έχει αναπτύξει με το Δήμο Λευκονοίκου χάρη στη συνεργασία του με τη Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο να επισκεφτεί τη Δυτική Λέσβο στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, παραδίδοντάς του ως δώρο το δίτομο έργο «Η Ελληνική Ταυτότητα στο Αιγαίο (1821-1923) – Η περίπτωση της Λέσβου», του ιστορικού Στρατή Αναγνώστου.

Η τριήμερη παρουσία του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Κύπρο, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου ο κ. Βέρρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων. «Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κύπρο αποτελεί για εμένα μια ευκαιρία βαθιάς περισυλλογής αλλά και υπενθύμισης πως η αδράνεια, η σιγουριά και η αίσθηση του δεδομένου, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος να χάσουμε μέχρι και τα πάντα. Χάρη στην Κύπρια αδελφή μας, την αγαπητή Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη η φιλία αυτή που θεμελιώθηκε ξανά – με την πρώτη μας απόφαση, του νεοσύστατου τότε Δήμου Δυτικής Λέσβου το 2019 – δεν ισχυροποιεί απλά τις σχέσεις μας, αλλά ανοίγει πια και νέους δρόμους και προοπτικές. Αυτή την φορά ήταν μέγιστη η τιμή, να περάσω το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και να μιλήσω για τον Πολιτισμό και την ιστορία του νησιού μας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ήταν μέγιστη η τιμή να καταθέσω στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων μας στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, αποτίνοντας έτσι και έναν ελάχιστο φόρο τιμής, στον δικό μας ήρωα, τον Γ. Ζερβομανώλη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img