Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τα ‘’χρυσά’’ παιδιά της Λέσβου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ανακοινώθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που στοχεύουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Σημειώνεται ότι σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως και πέρυσι, η αποτυχία ήταν υψηλή στα Μαθηματικά όπου το 55,95% έγραψε κάτω από τη βάση και στην Ιστορία, με το 50,76% να αποτυγχάνει. Στα υπόλοιπα μαθήματα επίσης σημειώθηκε υψηλή αποτυχία, καθώς στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω από τη βάση, στη Χημεία το 44,85% και στα Αρχαία το 41,54%.

Στην Λέσβο αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι σε κάθε σχολείο που αρίστευσαν έχοντας δώσει τον δικό τους προσωπικό αγώνα την περσινή χρονιά με την συνδρομή των καθηγητών, των γονέων και των φίλων τους. 

Συγκεκριμένα πρώτος ανάμεσα στους πρώτους που αρίστευσαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος στο νησί μας είναι ο μαθητής του ΓΕΛ Πέτρας, Στράτος Παπουτσάνης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.185 μόρια και στοχεύει να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή.

Ακολουθούν με 19.000 μόρια οι μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Ιωάννα Κεντέρη, η οποία στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ο Φανούρης Παπαδημητράκης, ο οποίος έχει ως στόχο το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, επίσης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Βαθμολογίες-ρεκόρ καταγράφηκαν επίσης στα ΕΠΑΛ, με την πρώτη αριστεύσασα από το ΕΠΑΛ Γέρας, Παναγιώτα Μιχαλακέλλη, να συγκεντρώνει 19.540 μόρια στον τομέα της Υγείας & Πρόνοιας, ενώ από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Στέφανος Χατζόγλου συγκέντρωσε 19.300 μόρια, επίσης στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι υποψήφιοι που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην Λέσβο. Τόσο σε εκείνους όσο και σε όλα τα παιδιά που κατέβαλαν προσπάθεια, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

 

Στην Μυτιλήνη 

Στο Πρότυπο ΓΕΛ, όπως σημειώθηκε νωρίτερα, οι πρώτοι των πρώτων είναι η Ιωάννα Κεντέρη με 19.000 μόρια στο πεδίο Θετικών Επιστημών, η οποία έχει ως στόχο το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δίνοντας ως ‘’χρυσή συμβουλή’’ για την επιτυχία την οργάνωση του χρόνου και του διαβάσματος.

 

Στα 19.000 μόρια είναι και ο Φανούρης Παπαδημητράκης, επίσης στο πεδίο των Θετικών Επιστημών, και ο οποίος επιθυμεί να εισαχθεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο ΕΜΠ, το οποίο όπως φαίνεται, ‘’’το ’χει’’…άνετα, όπως και η Ιωάννα.

 

Στο ίδιο πεδίο ακολουθεί η Μαρία-Πηνελόπη Πασπάτη με 18.875 μόρια, έχοντας ως στόχο το Τμήμα Κινηματογράφου στο ΑΠΘ. Όπως μας λέει η ίδια, παρά τον μεγάλο όγκο του διαβάσματος, το γεγονός ότι συνέχισε χόμπι που την ευχαριστούσαν, όπως ο χορός και το θέατρο, την βοήθησε πολύ.

Αριστούχος στο πεδίο των Θετικών Επιστημών είναι και ο Συμεών-Χρήστος Κίζος, συγκεντρώνοντας 18.500 μόρια, ενώ θα δηλώσει, ως πρώτη επιλογή, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. 

 

Στον Τομέα της Υγείας αρίστευσε ο Άγγελος-Έκτωρ Βαμβουρέλλης, με βαθμολογία 18.725,

ενώ ακολουθεί η Μελπομένη-Χριστίνα Παπαγεωργίου, με 18.225 μόρια έχοντας ως στόχο την Ιατρική. 

 

 

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η Μαίρη-Άννα Καμπάκου με 18.475 μόρια έχει ως στόχο την Ψυχολογία, ενώ τόνισε την πολύτιμη βοήθεια από γονείς και φίλους σε αυτή την προσπάθεια.

 

Υψηλή ήταν η επίδοση και της Δήμητρας-Ευαγγελίας Λάλου, με 17.980 μόρια και στόχο την Ψυχολογία.

 

Υψηλή βαθμολογία πέτυχε και η Ελένη-Νεφέλη Περιμένη, κόρη του διευθυντή της ΕΤΑΛ, Τάσου Περιμένη, συγκεντρώνοντας 17.875 μόρια. Η πρώτη της επιλογή, όμως δήλωσε, είναι η Νομική, και ακολουθεί το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. 

 

Τέλος, στην κατεύθυνση Οικονομίας- Πληροφορικής αρίστευσε ο Δημοσθένης Θεοδοσίου με 18.200 μόρια, ο Παναγιώτης Τριχόπουλος με 18.175 και η Ευτέρπη Κεχαγιά με 17.025. 

Στο 2ο ΓΕΛ, στο πεδίο Ανθρωπιστικών Επιστημών, πρώτη βγήκε η Μαρία Κουτουγδή με 17.350 μόρια, ενώ στο πεδίο των Επιστημών Υγείας ο Πέτρος Κριαράς με 18.090 μόρια. 

Στο 3ο ΓΕΛ, στο πεδίο των Θετικών Επιστημών, πρώτος βγήκε ο Θεολόγος Κοκιούσης με 18.600 μόρια έχοντας ως στόχο να γίνει μηχανικός στο ΕΜΠ.

 

Ακολουθεί ο Παναγιώτης Σταματέλλος με 18.300 μόρια και η Μαριάννα Τζιβόγλου με 17.700 μόρια. 

Στο πεδίο των επιστημών Υγείας ο Μάριος Στρίγκος συγκέντρωσε 18.530 μόρια έχοντας ως στόχο την εισαγωγή του στην Ιατρική ΑΠΘ.

 

 

Στο ίδιο πεδίο υψηλή βαθμολογία κατέγραψε επίσης ο Μιχαήλ Κομβούτης με 18.400 μόρια και η Μαρκέλλα Χαλκιά με 17.900 μόρια. 

Στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής, ο Δημήτρης Τσιπούρας αρίστευσε συγκεντρώνοντας 18.400 μόρια, με στόχο το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο ΟΠΑ, έχοντας μάλιστα καταγωγή από το Σίγρι, ενώ στην Μυτιλήνη μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στις δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου ώστε να διευκολυνθεί στα διαβάσματά του. 

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών η Δέσποινα Αϊβαλιώτη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, με 17.440 μόρια. 

Στο 4ο ΓΕΛ ο Δημήτρης Αθανασίου στο πεδίο των Θετικών Επιστημών, επιθυμεί να εισαχθεί στην Αρχιτεκτονική ΕΜΠ έχοντας συγκεντρώσει 17.960 μόρια.

Στις Ανθρωπιστικές Σπουδές η Ελένη- Μαγδαληνή Λύτρα συγκέντρωσε 18.727 μόρια με στόχο την Αγγλική Φιλολογία, θέλοντας να εργαστεί στην Μετάφραση και την Διερμηνεία,

 

ενώ ακολουθεί η Άννα Καραβασίλη με 18.200 μόρια. 

Στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής η Ντέμα Αλκίτα συγκέντρωσε 18.290 μόρια θέλοντας να σπουδάσει Οικονομικά ή Διοικητικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Στο 5ο ΓΕΛ, στο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, πρώτη βγήκε η Μαρία Βαΐτη με 16.802 μόρια με στόχο την Νομική Κομοτηνής.

 

 

Στις Θετικές Επιστήμες ο Ευστράτιος Κασσάρας συγκέντρωσε 18.855 μόρια θέλοντας να σπουδάσει Πληροφορική στο ΑΠΘ.

 

 

Υψηλή βαθμολογία πέτυχε επίσης στο ίδιο πεδίο ο Ηλίας Νικολαΐδης με 18.800 μόρια, ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος με 18.520 μόρια και η Μελπομένη Εμμανουήλ με 18.325 μόρια. Στις σπουδές υγείας αρίστευσε η Βασιλεία-Ελένη Αδαμπάτα με 18.780 μόρια, ενώ ακολουθούν η Κριστιάνα Μεϊμαντίνι με 17.440 μόρια και ο Ιωάννης Χασάπης με 16.880 μόρια. 

 

Στην υπόλοιπη Λέσβο

Στα ΕΠΑΛ

Από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Φίλιππος Λελέκας αρίστευσε στον Τομέα Πληροφορικής συγκεντρώνοντας 18.375 μόρια και θέλει, όπως μας λέει, να εισαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Απαραίτητα συστατικά επιτυχίας για τον ίδιο, η μεθοδικότητα και η αφοσίωση στο στόχο του.

Στον τομέα Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής αντίστοιχα ο Χρύσανθος Φώτας συγκέντρωσε 16.675 μόρια. 

Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας, ο Στέφανος Χατζόγλου συγκέντρωσε την δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στα ΕΠΑΛ, με 19.300 μόρια και έχοντας ως στόχο την Εργοθεραπεία. «Διάβασμα, πειθαρχία, αποφασιστικότητα και καλή ψυχολογία» είναι τα συστατικά της επιτυχίας του κατά τον ίδιο. Στον ίδιο τομέα αρίστευσε και η Μαργαρίτα Δουβαλέτα με 18.300 μόρια, η Δήμητρα Κουρογένη με 18.250 μόρια, ενώ αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην 42χρονη μητέρα τριών παιδιών, Αναστασία Μπαστούνη, που πέτυχε 17.600 μόρια. 

Στον τομέα Οικονομικών ο Νίκος Κουκώνης πέτυχε 18.600 μόρια, ενώ στον τομέα Γεωπονίας ο Στέλιος Σκορδάς συγκέντρωσε 18.370 μόρια. 

 

 

Στο ΕΠΑΛ Γέρας η Παναγιώτα Μιχαλακέλλη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στα ΕΠΑΛ, με 19.540 μόρια στον τομέα της Υγείας & της Πρόνοιας, τα οποία της δίνουν το εισιτήριο για όποια σχολή αποφασίσει.

 

Στον τομέα Πληροφορικής ο Παναγιώτης Σέντας πέτυχε 16.740 μόρια. 

Στο ΕΠΑΛ Καλλονής ο Γιώργος Γομέλης στον Τομέα Μηχανολογίας πέτυχε 17.480 μόρια θέλοντας να εισαχθεί σε σχολή Ναυπηγών Μηχανικών. 

 

Σημειώνεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι αναφέρονται οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες ανά πεδίο, ενώ υπήρχαν και παιδιά τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στην επικοινωνία που επιχειρήσαμε μαζί τους και ως συνέπεια δεν ενσωματώθηκε φωτογραφία τους στο ρεπορτάζ μας. 

 

ΓΕΛ ΑΓΙΑΣΟΥ

Βασλά Μαρία,17.200 μόρια

Κουραστική και δύσκολη εμπειρία χαρακτήρισε τις πανελλήνιες εξετάσεις η μαθήτρια του ΓΕΛ ΑΓΙΑΣΟΥ Βασλά Μαρία. «Προσπάθησα αρκετά. Θα μπορούσα πολύ καλύτερα, αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Θέλει προσπάθεια και πολύ διάβασμα. Θέλω να περάσω Νομική», μας είπε.

 

Τζανής Παναγιώτης, 18.530 μόρια

Πρώτος στον τομέα των θετικών επιστημών στο ΓΕΛ Αγιάσου ο μαθητής Τζανής Παναγιώτης ανέφερε: «Γενικά κουραστική χρονιά, αλλά εντάξει έβγαινα κάθε Σάββατο. Τα θέματα ήταν σχετικά εύκολα. Προσήλωση στο στόχο και όλα θα πάνε καλά».

 

Τσολάκη Ελισάβετ, 17.980 μόρια

«Σίγουρα ήταν μια πιεστική χρονιά. Τα θέματα ήταν βατά. Όλα θέλουν ένα πρόγραμμα», δήλωσε μεταξύ άλλων η μαθήτρια του ΓΕΛ Αγιάσου, Τσολάκη Ελισάβετ, η οποία θέλει να περάσει σε σχολές Σωμάτων Ασφαλείας.

 

ΓΕΛ ΑΝΤΙΣΣΑΣ

Κουδουνά Δήμητρα, 16.800 μόρια

Η μαθήτρια από το ΓΕΛ Άντισσας, Κουδουνά Δήμητρα, συγκέντρωσε 16.800  μόρια στον τομέα της Υγείας και μας δήλωσε: «Αν δεν είχα πρόγραμμα δεν θα τα κατάφερνα έτσι. Τα θέματα ήταν δύσκολα, κυρίως η φυσική. Και σε σχέση με πέρυσι η Χημεία και η Βιολογία ήταν πιο δύσκολα. Το σημαντικότερο είναι ψυχραιμία και σωστά άτομα δίπλα σου». Επίσης άξιο αναφοράς είναι ο βαθμός που είχε στο μάθημα της Έκθεσης (19).

 

Κωνσταντέλης Ιωάννης, 15.900 μόρια

Ο μαθητής του ΓΕΛ Άντισσας από τον τομέα των Θετικών Σπουδών, Κωνσταντέλης Ιωάννης, δήλωσε ότι «είχα άγχος και με επηρέασε η αλήθεια είναι. Η χρονιά πέρασε γρήγορα γιατί είχαμε πολλά μαθήματα και διάβασμα. Το μυστικό για εκείνη τη μέρα των πανελληνίων είναι ψυχραιμία και υπομονή». Να σημειωθεί ότι η επίδοσή του στο μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης άγγιξε το 90%.

 

Νικουρέζου Ειρήνη,15.900 μόρια

Από τον τομέα της υγείας  η μαθήτρια του ΓΕΛ Άντισσας, Νικουρέζου Ειρήνη, χαρακτήρισε τα θέματα των πανελληνίων αρκετά απαιτητικά. «Στοχεύω στο Βιολογικό ή Χημικό Αθήνας. Η χρονιά ήταν πιεστική. Το σημαντικότερο είναι η σωστή διαχείριση χρόνου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

ΓΕΛ ΙΠΠΕΙΟΥ

Κοπτερός Αναστάσιος, 17.600 μόρια

Εύκολα ήταν τα θέματα για τον μαθητή του ΓΕΛ Ιππείου, Κοπτερό Αναστάσιο, ο οποίος από τον τομέα της οικονομίας και πληροφορικής συγκέντρωσε 17.600 μόρια. «Πολύ ωραία η εμπειρία των πανελληνίων. Εντάξει, είχα λίγο άγχος για εκείνη τη μέρα. Βέβαια δεν είναι όλα τόσο τρομακτικά όσο νόμιζα», ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος έχει ως στόχο το Οικονομικό Αθηνών.

 

Πολύμου Κρυσταλλία, 15.950 μόρια

Πρώτη στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών η μαθήτρια του ΓΕΛ Ιππείου, Πολύμου Κρυσταλλία, δήλωσε: «Τα θέματα ήταν γενικά εύκολα. Στο πεδίο που ήμουν άμα έχεις διαβάσει θα γράψεις. Διάβαζα ως τις δύο το βράδυ, ωστόσο οι κόποι μου ανταμείβονται. Θα ήθελα να περάσω Νομική ή Ψυχολογία. Η ιστορία μας έκαψε φέτος!!!!».

 

Χατζηπαναγιώτου Αργυρώ, 18.720 μόρια

Με την καλύτερη βαθμολογία στο σχολείο της η μαθήτρια Χατζηπαναγιώτου Αργυρώ στοχεύει στην Ιατρική. «Εγώ έδωσα για δεύτερη φορά. Υπήρχε πίεση όλη τη χρονιά, αλλά χάρη στο πρόγραμμά μου θεωρώ ότι τα πήγα καλά. Τα θέματα στη βιολογία και τη χημεία είχαν κάποιες δυσκολίες. Αυτό που με πίεσε πιο πολύ εκείνη τη μέρα ήταν ο χρόνος», μας ανέφερε.

ΓΕΛ ΠΑΜΦΙΛΩΝ

Τούρβαλη Χαρά,16.170 μόρια

Στον τομέα της οικονομίας και πληροφορικής η μαθήτρια Τούρβαλη Χαρά συγκέντρωσε 16.170 μόρια και μας είπε: «Εγώ ήμουν από την κατεύθυνση των Οικονομικών. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, όπως και για όλους. Θα ήθελα να περάσω Λογιστικά ή Οικονομικά».

 

Τσουκαλά Ειρήνη, 17.416 μόρια

Από το ίδιο σχολείο η μαθήτρια, Τσουκαλά Ειρήνη, συγκέντρωσε 17.416 μόρια στον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Η χρονιά ήταν όπως την περίμενα. Κουράστηκα αρκετά, αλλά είχα και χρόνο να βγω. Πιέστηκα αρκετά, όπως όλα τα παιδιά. Τα θέματα ήταν βατά», σημείωσε.

 

 

ΓΕΛ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Βουζβουκής Ιωάννης,15.200 μόρια

«Τα περίμενα πιο αγχωτικά τα πράγματα, είναι η αλήθεια. Ήξερα ότι είχα διαβάσει. Το μυστικό είναι να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου», ανέφερε ο μαθητής Βουζβουκής Ιωάννης, ο οποίος έχει ως στόχο να περάσει στα Σώματα Ασφαλείας.

 

Μιχαλλέλη Ειρήνη, 16.350 μόρια

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χρονιά της Γ’ Λυκείου η μαθήτρια, Μιχαλλέλη Ειρήνη, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζόρικη χρονιά, αλλά με μεθοδικό διάβασμα τα κατάφερα. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά».

 

Πρώιος Νικόλαος, 16.580 μόρια

Υπομονή και υποστήριξη από φίλους αναφέρει ο Πρώιος Νικόλαος ως τα δύο σημαντικότερα πράγματα για την επιτυχία στις πανελλήνιες. Ο μαθητής από τον τομέα της Οικονομίας και Πληροφορικής δήλωσε: «Τα θέματα ήταν εύκολα, ωστόσο στα μαθηματικά θα μπορούσα και καλύτερα. Το μυστικό είναι όσο το δυνατόν μικρότερο άγχος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μου και την οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου όλη τη χρονιά».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img