Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Το μεγάλο προσκύνημα για την εικόνα  του Μαντάμάδου

Στη Λέσβο στο προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μανταμάδου χτυπά σήμερα η καρδιά της Ορθοδοξίας και όχι μόνο, για τη γιορτή της επετείου των θυρανοιξίων του προσκυνήματος το οποίο αναμένεται να επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο δεκάδες χιλιάδες πιστοί από όλες τις άκρες της Λέσβου αλλά και της Ελλάδας που φτάνουν με τα πλοία της γραμμής και τα αεροπλάνα βλέποντας με δέος  την εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ασφυκτικά γεμάτο και με καταγγελίες για υπεράριθμους επιβάτες έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο Νήσος Ρόδος με συνέπεια να διαταχθεί καταμέτρηση κατά την έξοδο των επιβατών από το πλοίο κάτι που προκάλεσε καθυστέρηση στην αποβίβασή τους, καθώς επρόκειτο για πάνω από 1.500 άτομα και αυτό τροφοδότησε τη δυσφορία σε έναν μικρό αριθμό επιβατών.

 

Με το αναπηρικό καροτσάκι 38 χιλιόμετρα μέχρι το Μανταμάδο

Άνθρωποι όλων των ηλικιών κυρίως όμως νέα παιδιά έχουν ξεκινήσει οδοιπορώντας  από τη Μυτιλήνη και άλλες περιοχές της Λέσβου με κατεύθυνση το Μανταμάδο όπου θα φτάσουν το απόγευμα ή το βράδυ μετά από ώρες. Άλλοι κουβαλώντας τις λαμπάδες που θέλουν να προσφέρουν στον άγιο, εικόνες και άλλα τάματα ενώ συγκλονίζει η εικόνα ενός πατέρα που μεταφέρει με το αναπηρικό αμαξίδιο πεζός το γιό του ελπίζοντας στο θαύμα των Αγίων αρχαγγέλων.

Το πρόγραμμα του προσκυνήματος

ΣΑΒΒΑΤΟ

19:00 – 21:30 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ

07:45 π.μ. – 11:30 π.μ. Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

11.30 π.μ. Λιτάνευση  Εικόνας, τρισάγιο επί του τάφου αειμνήστου Μητροπολίτου Πορφυρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ

07:45 π.μ. – 11:00 π.μ. Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img