Καθόλου τυχαία δεν είναι η χθεσινή δήλωση της κτηνιάτρου Αναστασίας Δαούση, η οποία στρέφεται κατά της διοίκησης του προεδρείου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ), για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για τους κτηνοτρόφους στην Αγία Παρασκευή και για τους αγρότες στον Παπάδο σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Και δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι η ίδια που μετέχει στο ΓΕΩΤΕΕ εμφανίζεται να καλείται ως μουσαφίρης, αλλά κατά την άποψή μας, η παρέμβαση έχει βαθύτερα αίτια.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο έρχεται να διοργανώσει τις δύο συναντήσεις για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών θέλοντας ουσιαστικά να προετοιμάσει το έδαφος για την έλευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, στη Λέσβο. Ο κ. Λιβανός επρόκειτο να επισκεφθεί τη Λέσβο, όπως είχαμε γράψει, τον περασμένο Μάιο, τελικά όμως λόγω υποχρεώσεών του ανέβαλε την μετάβαση στο νησί μας, η οποία προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο και αυτό το ξέρουν λίγοι! Κάπως έτσι καλά πληροφορημένες πηγές φέρουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο να διοργανώνει αυτές τις δύο εκδηλώσεις μαζί με την Περιφέρεια, ώστε να φιλτράρουν τα ανοιχτά ζητήματα για να βρεθεί μπροστά σε μία πλήρως ελεγχόμενη κατάσταση κατά την έλευσή του στη Λέσβο ο κ. Λιβανός! Με άλλα λόγια το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο φέρεται κατά κάποιους κύκλους να προσπαθεί να καλύψει τα νώτα της κυβέρνησης, ώστε να μην επαναληφθεί και με τον κ. Λιβανό το φιάσκο του Ιουλίου με την επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή.
Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, έρχεται με την παρέμβασή της η κ. Δαούση να χτυπήσει καμπανάκι επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου είναι να ασχολείται με ζητήματα, όπως η νοθεία της Φέτας, αλλά και η δακοκτονία αντί να προσπαθεί να αμβλύνει τις πολιτικές γωνίες μέσα από άλλες δραστηριότητες.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια ήταν ανύπαρκτο (έχει να εμφανιστεί εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ από εποχής προεδρίας Νίκου Ζούρου!), παρενέβαινε σπανίως, αν όχι και καθόλου, και η αλήθεια είναι πως άρχισε να δείχνει δραστηριότητα μετά την εκλογή του Παναγιώτη Κατσαβέλλη στην προεδρία του επιστημονικού φορέα. Ο κ. Κατσαβέλλης επανεκκίνησε τις μηχανές και αυτό θα πρέπει να τού το αναγνωρίσουμε. Τόσα χρόνια όμως δεν γκρίνιαζε κανένα μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου που δεν φαινόταν πουθενά ο φορέας! Αν και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται το ΓΕΩΤΕΕ να παίζει το ρόλο του αμορτισέρ μεταξύ κυβέρνησης και αγροτοκτηνοτρόφων. Ο πρόεδρος του επιστημονικού φορέα κ. Κατσαβέλλης μπορεί να ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και στο περιβάλλον του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, η άποψή μας ωστόσο είναι πως τα κομματικά δεν θα πρέπει να μπερδεύονται με τα επιστημονικά.
Τέλος, οφείλει και η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη να επαναπροσδιορίσει τη στάση της, καθώς ενώ ως παράταξη εξελέγη ανεξάρτητη λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, η αίσθηση που δίνει είναι ότι μετατρέπεται αργά, αλλά σταθερά σε υποκατάστημα της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας! Κι αν αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα που υποτίθεται πως η παράταξη του κ. Μουτζούρη ήταν ανεξάρτητη, τι θα πρέπει να περιμένουμε για τα επόμενα 2 χρόνια μετά τη συγχώνευση με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας (Καλογήρου);