Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

«Τα κλεφτόδεντρα ανθίζουν στο προσφυγικό»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Μιλώντας για 4.000 αλλοδαπούς-φαντάσματα που εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας, αναφέρθηκε σε σκοτεινά σημεία και παρέθεσε αριθμούς που προκαλούν δέος
  • Σφυροκόπημα και για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού: «Αν είναι κάθε φορά που έρχομαι να στέλνουν και έναν Υπουργό να εξαγγέλλει χρηματοδοτήσεις, να έρχομαι κάθε δεύτερη εβδομάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

“Σφυροκόπησε” χθες το βράδυ από τη Μυτιλήνη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, για τις φαραωνικές δομές που προωθούνται στα νησιά μας, προϋπολογισμών-μαμούθ που δεν δικαιολογούνται από τον αριθμό των μεταναστών που διαχειρίζονται στην παρούσα συγκυρία η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο. Ο κ. Τσίπρας έδωσε κατά την ομιλία του το λογαριασμό των εκατομμυρίων που κινούνται γύρω από το προσφυγικό, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση, ενώ προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους είπε πως την ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται ότι δεν έχει «λεφτόδεντρα» για να ανακουφίσει με μέτρα την κοινωνία, που ταλανίζεται από την ακρίβεια, «τα κλεφτόδεντρα» ανθίζουν και στο μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο.

Μιλώντας για την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και στις εξαγγελίες της την ίδια ημερομηνία με την δική του επίσκεψη: «Θα έλεγα ότι γι’ αυτό το νησί των μεγάλων ιστορικών παραδόσεων, των μεγάλων αξιών, των μεγάλων αγώνων αποτελεί ύβρις, η προσφυγομάνα Μυτιλήνη να εμπαίζεται με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα των τελευταίων ετών. Είναι χυδαίο μία παράταξη που για δεκαετίες καταδίκασε τη Λέσβο και συνολικά τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου στην απαξίωση να εμπαίζει για άλλη μία φορά σήμερα τους πολίτες. Αλλά για να είμαστε εντάξει νομίζω ότι δεν πρέπει να έχετε και παράπονο, γίνονται σημαντικά έργα στο νησί σας. Η επίσκεψή μου έμαθα συνδυάστηκε –  φαντάζομαι όλως τυχαίως – με την επίσκεψη Υπουργού της κυβέρνησης, Υπουργού που από το πρωί μοιράζει έμαθα υποσχέσεις για παροχές εκατομμυρίων ευρώ! Και λέω κοίτα κάτι συμπτώσεις, αν είναι έτσι να έρχομαι συχνότερα στο νησί σας, να έρχομαι κάθε δεύτερη εβδομάδα, όλο και κάτι παραπάνω θα κερδίσετε από την αγωνία της κυβέρνησης και των Υπουργών!  Ξέρετε όμως φίλες και φίλοι τι λάθος κάνουν; Θεωρούν τους Μυτιληνιούς ανόητους, αλλιώς δεν εξηγείται ο τρόπος που σας φέρονται. Ανόητους και αφελείς αν λάβουμε υπόψη μας τι έχουν κάνει σχεδόν 3 χρόνια τώρα».  

Βγάζοντας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το λογαριασμό του προσφυγικού ανέβασε τους τόνους αναφέροντας τα ακόλουθα: «Αλλιώς πώς εξηγείται άλλωστε να προϋπολογίζονται 87,5 εκατ. ευρώ για το νέο ΚΥΤ στη Βάστρια, χωρητικότητας 5.500 ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν ότι οι αιτούντες άσυλο στη Λέσβο στο υπάρχον ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ είναι σήμερα περίπου 1.000 άτομα.  Πώς εξηγείται πακτωλός ευρωπαϊκών κονδυλίων συνοδευόμενος από βροχή απευθείας αναθέσεων από τον κύριο Μηταράκη, ενώ την ίδια ώρα τόσο εκείνος όσο και ο πρωθυπουργός πριν μερικούς μήνες πανηγύριζαν ότι λύθηκε το προσφυγικό, δεν υπάρχει πια. Αν λύθηκε προς τι η επιμονή και η εμμονή της κυβέρνησης να φτιάξει αυτή τη νέα φαραωνική δομή στη Βάστρια; Και ξέρετε καλά ότι για την ανακούφιση των πολιτών από τη δυσβάσταχτη ακρίβεια δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά στο προσφυγικό, και στο προσφυγικό τα κλεφτόδεντρα ανθίζουν και εδώ στο Βόρειο Αιγαίο. Και δεν ανθίζουν τώρα, 2,5 χρόνια ανθίζουν, έχουν βγάλει καρπούς. 153 εκατομμύρια για τα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο, 120 εκατ. για νέα ΚΥΤ σε Σάμο, Λέρο και Κω.  

456 εκατομμύρια για 4 χρόνια για παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων!

6 εκατ. ευρώ – ακούστε – σε μία εταιρεία για παροχή συμβουλών, 6 εκατομμύρια για συμβουλές, τι συμβουλές είναι αυτές;;; Πόσο κοστίζει μία συμβουλή σε αυτό τον τόπο;;;

75.000 ευρώ το μήνα για φύλαξη τριών περιφερειακών γραφείων Ασύλου όταν επί Υπουργίας Γιάννη Μουζάλα το κόστος το αντίστοιχο ήταν 8.000 ευρώ. Είπαμε ακρίβεια, αλλά από τα 8 στα 75;;; 

60.000 ευρώ απευθείας ανάθεση για καμπάνια ενημέρωσης, πού; Στο Αφγανιστάν! Σε ποιο Αφγανιστάν; Των ταλιμπάν! Θα κάνουμε ενημέρωση σε εταιρεία που συστάθηκε ταυτόχρονα με το Υπουργείο του κ. Μηταράκη! 4.000 άτομα φαντάσματα εμφανίζονταν να σιτίζονται κανονικά στη Μόρια πριν καεί το ΚΥΤ και διά μαγείας εξαφανίστηκαν μόλις κάηκε η Μόρια και έγινε καταμέτρηση στο νέο ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ! Πώς εξηγούνται όλα αυτά; Υπάρχει μία φράση που λένε στο χωριό μου, φαντάζομαι θα τη λένε και εδώ στα χωριά της Λέσβου, στα ορεινά, Follow the money!! Ακολουθήστε το χρήμα και θα δούμε πώς εξηγούνται όλα αυτά! Αυτός είναι ο κανόνας, υπ’ αριθμόν έναν κανόνας για όσα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας όμως ξεκαθάρισε ότι πέρα από το σκέλος της  διαχείρισης του προσφυγικού που, όπως είπε, έχει πάρα πολλά σκοτεινά σημεία, για την ουσία η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικεί μία πολιτισμένη, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, αλλά κοινή και ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική θέτοντας διαρκώς στην ευρωπαϊκή διάστασή του το πρόβλημα, καθώς δεν είναι ελληνικό.

Μιλώντας στους ψηφοφόρους του κόμματός του ο κ. Τσίπρας από την πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης αναφέρθηκε στα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και τα νησιά μας. Τόνισε ότι η ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο διογκώνεται, μίλησε για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν τα εισοδήματα και ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ενώ επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή επέκρινε την κυβέρνηση ότι και οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό είναι τεχνητές και όχι ουσιαστικές και επιβεβλημένες λόγω των διεθνών συνθηκών, όπως επικαλείται ο πρωθυπουργός.

Μίλησε επίσης για τα εθνικά θέματα χαρακτηρίζοντας επικίνδυνους τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην πλατεία Σαπφούς με καθυστέρηση 75 λεπτών σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Κατά την έναρξη ο ίδιος αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει με τη Λέσβο, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαία η αρχή των περιοδειών του από την περιοχή μας, μετά το συνέδριο του κόμματός του και την επανεκλογή του, ενώ μιλώντας για τα 170.000 νέα μέλη που έχουν εγγραφεί στο κόμμα έκανε λόγο για έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά την ομιλία του αναχώρησε για την Αθήνα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις