Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Τα κρούσματα μειώνονται, οι ασθενείς αυξάνονται

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την ώρα που μειώνονται αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο αλλά και στην Ελλάδα, άλλο ένα θύμα της νόσου προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των νεκρών από τις επιπλοκές στο νοσοκομείο και είναι το 101ο. Πρόκειται για μία 82χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν με επιπλοκές από τον κορονοϊό και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μειώθηκαν στα 148 (20.409 χθες στην επικράτεια) από 174 την Τετάρτη και 191 την Τρίτη. 

Την ίδια ώρα όμως έκρηξη παρουσίαζαν από τη νύχτα της Τετάρτης οι νοσηλείες στο νοσοκομείο καθώς χθες το πρωί ήταν 24 από 19, ενώ χθες το βράδυ καθώς μεσολάβησαν εξιτήρια είχαμε 20 ασθενείς σε απλούς θαλάμους απομόνωσης και 2 ακόμα  διασωληνωμένους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε 170 Rapid test που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης βρέθηκαν 30 θετικά και είναι μοιρασμένα μεταξύ ανδρών και γυναικών με ενδιάμεση ηλικία τα 25 χρόνια. Σε 124 Rapid test που έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης βρέθηκαν μόλις 3 θετικά και αφορούν άνδρες με ενδιάμεση ηλικία τα 23 έτη.

Τα νέα χάπια

Από σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη διάθεση των νέων αντιιικών χαπιών που θα δίνονται με τα ίδια κριτήρια με τα μονοκλωνικά αντισώματα και στις ίδιες ομάδες ασθενών, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Σημείωσε το γεγονός ότι τα αντιικά χάπια έχουν θετική γνωμοδότηση, όχι όμως άδεια, γι’ αυτό ο ασθενής θα υπογράφει για να τα λάβει.

Ο γιατρός θα πρέπει να τα συνταγογραφεί και η έγκριση θα δίνεται από την επιτροπή που έλεγχε και τις αιτήσεις χορήγησης των μονοκλωνικών. Τα αντιικά χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για εξωτερικούς ασθενείς.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα καταχωρούν την 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα την πορεία της νόσου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img