Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα μικρά παιδιά δείχνουν τον δρόμο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Για ακόμη μια φορά το ήθος και η αξιοπρέπεια μαθητών σχολείου του νησιού μας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου προσπαθούν να συλλέξουν χρήματα ώστε να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πρώτων βοηθειών – Κάρπα που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 17 Μαρτίου, για να διεκδικήσουν έναν απινιδωτή για το σχολείο τους. Τα παιδιά έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών επιχειρούν μόνα τους να βρουν τα χρήματα για τα εισιτήρια και την διαμονή τους, καθώς δεν θέλουν να επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς τους. Τα λόγια περισσεύουν όταν βλέπει κανείς την θέληση αυτών των μικρών παιδιών ώστε να συμμετέχουν σε κάτι που τους αρέσει πολύ, που έχουν ασχοληθεί με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο πάνω στην εκμάθηση πρώτων βοηθειών. Και μιλάμε για μαθητές Δημοτικού, οπότε η προσπάθειά τους αξίζει ακόμη μεγαλύτερη επιβράβευση. 

Έχουμε ξαναγράψει ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα πρώτων βοηθειών με την διοργάνωση σεμιναρίων και μαθημάτων είτε από συλλόγους και ομάδες, όπως από την ομάδα «Kids Save Lives», είτε από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού μας. Τα μαθήματα αυτά συνήθως έχουν μεγάλη ανταπόκριση, ενώ έχουν κερδίσει και το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι κάθε φορά όλο και περισσότεροι επιθυμούν να ασχοληθούν με ζητήματα γύρω από την παροχή πρώτων βοηθειών. Άλλωστε πρόκειται για μια πολύ σπουδαία και πρακτική απασχόληση, η οποία μεταξύ άλλων αναδεικνύει και την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε έκτακτες ανάγκες. Και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δίνεται ένα κίνητρο στους μαθητές για να ασχοληθούν με τις πρώτες βοήθειες, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και το έντονο ενδιαφέρον από πλευράς τους. 

Από την άλλη θα πρέπει να αναδείξουμε αλλά και να επιβραβεύσουμε το ήθος και τον χαρακτήρα των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Αφενός για την προσπάθεια και την «δουλειά» που έχουν κάνει ώστε να μάθουν τα απαραίτητα γύρω από την παροχή των πρώτων βοηθειών και αφετέρου για την ικανότητα της ενσυναίσθησης, ώστε να θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα Κάρπα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς τους. Ένα μεγάλο μπράβο τόσο στους γονείς για την ανατροφή αυτών των παιδιών αλλά και στους δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα στους μαθητές, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της μάθησης και της προσπάθειας. Και η ουσία είναι αυτή: Να δίνεις την απαραίτητη ώθηση στους μαθητές ώστε να κάνουν αυτό που αγαπάνε για να δουν και εκείνοι με την σειρά τους, τους κόπους τους να ανταμείβονται.  

Η δασκάλα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, Δανάη Δελή, καθώς και οι δασκάλες Κατερίνα Τσεμπετονίδου και Νικολέτα Κοπρίβαλη είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην προσπάθεια των μαθητών ώστε να συλλέξουν τα χρήματα που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι μαθητές του σχολείου κατά την διάρκεια των εορτών πούλησαν δώρα και στολίδια, πραγματοποίησαν λαχειοφόρο αγορά, ενώ αυτό το διάστημα θα πουλήσουν και την σχολική εφημερίδα, ώστε να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που χρειάζονται. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια των μαθητών μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6976506336 και να απευθυνθεί στην δασκάλα Δανάη Δελή.

spot_img

More articles

spot_img