«Τα Ορφανά» του Dennis Kelly στη «Σκηνή χωρίς Στέγη»

Spread the love

Μετά το διήμερο παραστάσεων του έργου «Η γυναίκα και ο Ακροβάτης» του Μιχάλη Βιρβιδάκη, στο Σίγρι και την Άντισσα, η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» συνεχίζει τη δράση «Σκηνή χωρίς Στέγη», παρουσιάζοντας το έργο «Τα Ορφανά» του Dennis Kelly.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάδου «Οδυσσέας Ελύτης».

Η νέα θεατρική παραγωγή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Τάκης Ηλιόπουλος, ενός κοινωφελούς, ιδιωτικού, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που ιδρύθηκε το 2026 προς τιμήν του Τάκη Ηλιόπουλου από την οικογένειά του. Στόχος του Ιδρύματος είναι η δημιουργία μιας κοινωφελούς παρακαταθήκης και η ανάπτυξη δράσεων υψηλού κοινωνικού αντίκτυπου. Το έργο του τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ένα δείπνο που μετατρέπεται σε εφιάλτη

Στα «Ορφανά», ο Dennis Kelly δημιουργεί ένα κλειστοφοβικό σκηνικό, όπου η καθημερινότητα ενός ζευγαριού ανατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Έλεν και ο Ντάννυ ετοιμάζονται για ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι τους. Η ήρεμη βραδιά, όμως, διακόπτεται απότομα όταν εμφανίζεται ο Λίαμ, ο αδελφός της Έλεν, γεμάτος αίματα.

Από εκείνη τη στιγμή, οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι τρεις χαρακτήρες οδηγούνται σε μια ολοένα και πιο έντονη σύγκρουση. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται επί σκηνής δίνουν στο έργο τα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού θρίλερ, ενώ πίσω από την αγωνία και την ένταση αναδύονται ερωτήματα για την οικογένεια, την ευθύνη, τη βία, την ηθική και τις επιλογές του ανθρώπου.

«Τα Ορφανά» είναι ένα έργο κοινωνικό και πολιτικό, αλλά πάνω απ’ όλα ρεαλιστικό. Μέσα από τις σχέσεις των τριών προσώπων, το έργο φέρνει το κοινό αντιμέτωπο όχι μόνο με τις συνθήκες που διαμορφώνουν τις ζωές των ηρώων, αλλά και με τις προσωπικές επιλογές και τη στάση ζωής που καθένας καλείται τελικά να υιοθετήσει.

Με «Τα Ορφανά», η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης  «Οι Άστεγοι» συνεχίζει τη «Σκηνή χωρίς Στέγη», μεταφέροντας το θέατρο έξω από τα στενά όρια μιας θεατρικής αίθουσας και φέρνοντας στο κοινό της λεσβιακής υπαίθρου ένα έργο σύγχρονο, αιχμηρό και βαθιά ανθρώπινο.

Η παράσταση

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν, αλφαβητικά:

  • Ντάννυ: Αβραάμ Ιντζεβίδης
  • Έλεν: Κατερίνα Κομνηνάκα
  • Λίαμ: Αντουέλ Νάκε

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Ταξείδη, ενώ το φροντιστήριο έχει αναλάβει η Μαρία Ταξείδη. Η χορογραφία είναι της Μαρίνας – Ισμήνης Ιωαννάτου, ενώ τη σκηνογραφία υπογράφουν η Τίνα Βορεάδη και η Άννα Ταξείδη.

Το κινηματογραφικό υλικό και το μοντάζ είναι του Παναγιώτη Βεκρή, ενώ η σκηνοθεσία του video ανήκει στην ομάδα. Η μουσική επιμέλεια είναι της Άννας Ταξείδη και τον χειρισμό των ηχητικών έχει ο Στρατής Μουφλουζέλλης.

Τον χειρισμό video και φώτων έχει ο Παναγιώτης Βεκρής, ενώ τους φωτισμούς επιμελούνται οι Χρήστος Μαλακός, Άννα Ταξείδη και Τίνα Βορεάδη. Την ερμηνεία του τραγουδιού του τέλους έχουν αναλάβει οι Fractals, ενώ την αφίσα και το πρόγραμμα σχεδίασε ο Σταμάτης Γιαννάκης.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση