Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν η εικαστικός του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Σύλβια Λαϊνά και οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι αποφάσισαν να ‘’αρπάξουν’’ μολύβια σε πρώτη φάση και στη συνέχεια του project χρώματα και να ζωγραφίσουν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου, αποτυπώνοντας σε μεγάλη κλίμακα πίνακες γνωστών ζωγράφων! 

Η εικαστικός του σχολείου, Σύλβια Λαϊνά, εμπνεύστηκε την ιδέα έχοντας κάνει αντίστοιχες δράσεις σε άλλα σχολεία με επιτυχία

Συγκεκριμένα συναντήσαμε τους μαθητές του Γυμνασίου επί της οδού Αγίου Θεράποντος, να έχουν ανασκουμπωθεί και, χωρισμένοι ανά ομάδες, να σχεδιάζουν στους τοίχους με μολύβι, αντίγραφα πινάκων του Μιρό, του Πικάσο και του Βαν Γκογκ!

«Πρόκειται για μια δράση που είχαμε επιχειρήσει και με μαθητές σε άλλα σχολεία που ήμουν, ως επί το πλείστον δημοτικά, όπου το εγχείρημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Όπως τότε, έτσι και τώρα με τους μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου, σκεφτήκαμε ότι οι τοίχοι του σχολείου μας χρειάζεται να γεμίσουν με όμορφες εικόνες, που να αποτρέπουν μια πιθανή δημιουργία γκράφιτι και άσχημων συνθημάτων στο μέλλον. Παράλληλα τα παιδιά μπορεί να αγχώνονται λίγο στην αρχή, έχοντας την ευθύνη της δημιουργίας μιας ζωγραφιάς στα πρότυπα γνωστών πινάκων, ωστόσο η εμπειρία μου έχει δείξει ότι με τον καιρό χαλαρώνουν και ίσα-ίσα χαίρονται που αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη και χάρη σε αυτά το σχολείο και η γειτονιά ομορφαίνει», τονίζει η κ. Λαϊνά. 

Ενώ συνομιλούσαμε με την υπεύθυνη καθηγήτρια, τα παιδιά συζητούσαν για το στήσιμο των ‘’πινάκων’’ στον τοίχο, δείχνοντας πως παίρνουν στα…’’ σοβαρά’’ την ‘’εργασία’’ που τους ανατέθηκε. Όπως μας είπε και η κ. Λαϊνά, η ολοκλήρωση της δράσης υπολογίζεται στα τέλη της σχολικής χρονιάς, αφού τα παιδιά θα χρειαστούν χρόνο, για να επιμεληθούν το έργο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μέχρι τότε, εμείς λέμε, τους τοίχους στην Αγίου Θεράποντος, και… τα μάτια μας! 

spot_img

More articles