Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τα παιδιά ζωγραφίζουν… την διαφορετικότητα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Σε διαγωνισμό ζωγραφικής στο πλαίσιο της ημέρας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του ανθρώπου που ενσάρκωσε όσο κανείς άλλος τον αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων, συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής με έργα εννέα μαθητών και μαθητριών του. 

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνει το πρόγραμμα FLEX Greece του Αmerican council έχει στόχο να καταπολεμήσει στερεότυπα και να προάγει τις αξίες της αποδοχής του άλλου, όσο διαφορετικός κι αν είναι από εμάς.

Έτσι, εννιά μαθητές αποτυπώνουν εικαστικά αγαπημένα τους πρόσωπα, που (παρότι διαφορετικά από εκείνους) δεν παύουν να τα αγαπούν. Συγκεκριμένα οι ζωγραφιές των παιδιών εστιάζουν σε μια ιδιαιτερότητα φίλου ή φίλης τους που είτε φαίνεται, είτε υπονοείται και είναι. 

Το θέμα για τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ δημοτικού ήταν: «Ζωγραφίζω τον καλύτερό μου φίλο». Το θέμα για τα παιδιά των τάξεων Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού ήταν: «Ζωγραφίζω ένα φίλο μου, που είναι διαφορετικός από εμένα». 

Στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, απονεμήθηκε τo 1964 το Νόμπελ Ειρήνης για τους αγώνες του υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων μέσω ειρηνικών διαμαρτυριών. Φτάνοντας στο σήμερα, κάθε χρόνο η 16η Ιανουαρίου αποτελεί αργία στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί τιμούν την μνήμη του και τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img