Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τα «πάνω-κάτω» από το χιονιά στις συγκοινωνίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πολλές αλλαγές επεφύλαξε για τις συγκοινωνίες του νησιού μας η σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. 

Όσον αφορά τα αεροπλάνα, ορισμένες πρωινές πτήσεις από και προς Αθήνα είτε πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο «Οδυσσέας Ελύτης», κι επομένως γύρισαν πίσω, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου. Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες πτήσεις από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη έγιναν κανονικά. 

Ο άσχημος καιρός επηρέασε, όπως προβλεπόταν, και τα δρομολόγια των πλοίων, μέχρι και χθες το απόγευμα, οπότε οι ισχυροί άνεμοι σταμάτησαν, επιτρέποντας την πραγματοποίηση των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα το «Νήσος Μύκονος» επρόκειτο χθες να αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη 1 τα μεσάνυχτα. Από το λιμάνι της Μυτιλήνης επρόκειτο να αποπλεύσει το πλοίο «Διαγόρας» με προορισμό τον Πειραιά στις 12 τα μεσάνυχτα και αντίστοιχα το «Νήσος Σάμος» από τον Πειραιά την ίδια ώρα. Σήμερα αναμένεται να αποπλεύσει και το «Νήσος Σάμος» από Μυτιλήνη για Πειραιά. 

Κατά τα άλλα «επεισοδιακός» ήταν ο απόπλους των πλοιαρίων των εταιρειών Ugur και Turkyol, που μετέφεραν Τούρκους επισκέπτες και είχαν προγραμματισμένο δρομολόγιο για την Κυριακή το απόγευμα. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στα πλοιάρια να απομακρυνθούν από το λιμάνι, ενώ γυρίζοντας πίσω στην ακτή, η πρόσδεση στον περίφρακτο χώρο του Τελωνείου ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα τα πλοιάρια να προσδεθούν στο λιμάνι, στο ύψος της πλατείας Σαπφούς! Σήμερα το πρωί αναμένεται να εκτελεστεί εκ νέου το δρομολόγιο, με τους επιβάτες να φιλοξενούνται σε συνεργαζόμενο με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.

Εν τω μεταξύ λόγω της πανελλαδικής απεργίας αύριο και μεθαύριο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτικών, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο από Μυτιλήνη με προορισμό την Καβάλα αύριο Τετάρτη 8/2, και αντ’ αυτού μεταφέρεται για την επόμενη Τετάρτη στις 15/2. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα δρομολόγια πλοίων, με εξαίρεση αυτό της άγονης γραμμής από Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img