Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ταρακουνήθηκε από τα ρίχτερ η Λέσβος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ταρακουνήθηκε η Λέσβος από τα ρίχτερ σήμερα τα ξημερώματα μετά από διαδοχικές σεισμικές δονήσεις οι οποίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε όλο το νησί.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 3:52  σήμερα τα ξημερώματα και ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές εκτός από μικρόκατολισθήσεις στις περιοχές της Αργένου και του Λεπετύμνου και προς τούτο κινήθηκαν συνεργεία της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση, πρόκειται όμως για μικροπροβλήματα δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.

Ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας σημείωσε ότι η περιοχή στην οποία οι δονήσεις δίνει σεισμούς τέτοιους σεισμούς και δεν βιάστηκε να τοποθετηθεί καθησυχαστικά επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν» Αυτό που επισήμανε ο σεισμολόγος (πρώην Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ) είναι ότι «σεισμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στην Ελλάδα και θέλω να σας πω ότι οι σεισμοί δεν προβλέπονται.  Αυτό όμως που μπορούμε να προβλέψουμε είναι η λήψη εκείνων των μέτρων που πρέπει για να ελαχιστοποιήσουμε  τις συνέπειες σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού και δυστυχώς αντί να στρέψουμε προς τα εκεί τις προτεραιότητές μας καθόμαστε κάθε φορά και συζητάμε αν θα γίνει μεγάλος, μεγαλύτερος ή μικρότερος σεισμός» είπε ο κύριος Τάσσος με ένα Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τοπικούς φορείς και την Πολιτεία. Και φαίνεται να δικαιώνεται για την επιφύλαξή του καθώς μόλις τώρα 8:40 το πρωί έχουμε νέα σεισμική δόνηση με νεότερα θα σας ενημερώσουμε σε λίγο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img