Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τελεσίγραφο για την ανάπλαση της Προκυμαίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Συνάντηση σήμερα στο Δημαρχείο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας για την κατάθεση νέου επικαιροποιημένου χρονοδιαγράμματος που θα τηρηθεί στο ακέραιο 

Την επιτάχυνση των εργασιών και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τα στάδια που θα ακολουθήσουν προκειμένου να υλοποιηθεί η πολυσυζητημένη ανάπλαση της Προκυμαίας θα ζητήσει σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή από την ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου τον Οκτώβριο του 2022. Αν και η σύμβαση προέβλεπε ότι μέσα σε 20 μήνες, δηλαδή τον ερχόμενο Ιούνιο, το έργο θα παραδοθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ούτε το 25% των εργασιών, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Δήμο και ακόμη περισσότερο τους δημότες και δη τους επιχειρηματίες της Προκυμαίας, που βλέπουν ότι θα περάσουν ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου απέστειλε έγγραφο στην εταιρεία “Ερμώνασσα” με το οποίο ζητείται λεπτομερές επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου, αφού, προφανώς, το αρχικό (χρονοδιάγραμμα) που προβλέπεται στην σύμβαση δεν μπορεί να ισχύσει λόγω της καθυστέρησης των εργασιών, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Ανδρέας Παπαχριστοφόρου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας για να συζητηθούν τα περαιτέρω. 

Έπεσαν τα τσιμέντα στο τμήμα μέχρι την στροφή

Κοινή διαπίστωση, πάντως, είναι ότι 14 μήνες μετά από την έναρξη των εργασιών, οι ρυθμοί συνεχώς επιβραδύνονται και το τμήμα που έχει κλειστεί από το Νοέμβριο βρίσκεται ακόμη στη μέση, ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τα Χριστούγεννα. Την ίδια ώρα, η εταιρεία ζήτησε την επέκταση των εργασιών μέχρι το ύψος της οδού Αλκαίου, στο κτίριο της “Μεγάλης Βρετάνιας”, ώστε τα μηχανήματα να προχωρήσουν τις εκσκαφές και να προετοιμάσουν το έδαφος για την ανάπλαση των επιπλέον 70 μέτρων. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες προχωρούν σε ό,τι αφορά τα τσιμέντα και τις σκυροδετήσεις, ενώ έχει κατασκευαστεί και μέρος του τοιχίου μέχρι την στροφή απέναντι από το παλιό Λιμεναρχείο. Ωστόσο, το έργο έχει μείνει αρκετά πίσω και πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες και ο Δήμος πώς θα προχωρήσει από δω και πέρα. Θα ζητήσουμε την επιτάχυνση των εργασιών και την τήρηση ενός αυστηρού χρονοδιαγράμματος από δω και πέρα». Παράλληλα ο κ. Χριστόφας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές των λογαριασμών που έχει καταθέσει η εταιρεία, όπως είχε διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα.

Μέχρι το ύψος της οδού Αλκαίου θα επεκταθούν από σήμερα οι εργασίες για την ανάπλαση

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Χθες, το Γραφείο Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ανακοίνωσε τα προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν λόγω της επέκτασης του έργου. Οι εργασίες θα επεκταθούν στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι της στοάς Βεκρέλλη, έως την οδό Αλκαίου στο ύψος έναντι του καταστήματος ζαχαροπλαστείο Γούναρη, από την πλευρά της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων της Υπηρεσίας θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Από τις 06:00 σήμερα, Τετάρτη, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο χώρο εκτέλεσης των έργων και συγκεκριμένα από το ύψος του φωτεινού σηματοδότη έναντι του Παλαιού Λιμεναρχείου έως την οδό Αλκαίου και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Οι οδηγοί όλων των οχημάτων υποχρεούνται για την άμεση απομάκρυνσή τους από το ύψος του φωτεινού σηματοδότη της εξόδου οδού Βούτσικα έναντι παλαιού Λιμεναρχείου έως την οδό Αλκαίου, έμπροσθεν καταστήματος Γούναρη.

Οι φωτεινοί σηματοδότες στο ύψος του παλαιού Λιμεναρχείου δεν θα λειτουργούν κατά την διάρκεια των έργων. Η έξοδος από την οδό Βούτσικα θα γίνεται με υποχρεωτική πορεία προς την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και με απαγόρευση αριστερής στροφής προς Τελωνείο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

  • Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.
  • Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.
  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (φορτηγά – λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της Προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.
  • Η έξοδος των φορτηγών από το επιβατικό και εμπορικό λιμάνι να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

spot_img

More articles

spot_img