Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχος στην Καρδιολογική

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Έναν σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας έγχρωμο υπερηχοτομογράφο παρέλαβε το νοσοκομείο Μυτιλήνης με κοινή δωρεά που έκαναν οι εταιρείες ΕΛΠΕΝ των αδελφών Τρύφων και Ελληνικά Πετρέλαια, αξίας 48.000 ευρώ, με τον διοικητή του Βοστάνειου, Γιώργο Καμπούρη, να παρεμβαίνει στα συναρμόδια Υπουργεία και να επιτυγχάνει την απαλλαγή του ιατρικού διαγνωστικού μηχανήματος από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας!

Πρόκειται για υπερηχοτομογράφο που είναι κατασκευασμένος ειδικά για υπερηχογραφήματα καρδιάς και γι’ αυτό το μηχάνημα κατευθύνθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί εξέφρασαν την ικανοποίηση και το θαυμασμό τους για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί το μηχάνημα της δωρεάς.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον σημερινό διοικητή κ. Καμπούρη ότι κατά το διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του νοσοκομείου Μυτιλήνης έχει καταβάλει προσπάθειες για την ενθάρρυνση και προσέλκυση δωρεών στο νοσοκομείο και προς τούτο έχει αποτελέσματα, καθώς το Βοστάνειο, όπως φαίνεται, εξοπλίζεται από απλές μάσκες για τον κορονοϊό μέχρι μικρότερες συσκευές μέτρησης πίεσης, αλλά και μεγαλύτερα μηχανήματα, όπως εν προκειμένω ο υπερηχοτομογράφος. Οι δωρεές ωστόσο αυτές δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Δωρεές σημαντικών ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού έχουν γίνει και στο παρελθόν από δωρητές σε ένα νοσοκομείο, για το οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ανεγέρθηκε από την Εκκλησία της Μυτιλήνης επί μακαριστού Ιακώβου του από Δυρραχίου, ο οποίος βασίστηκε στις προσφορές δωρητών και ευεργετών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης, ο υπέρηχος που λειτουργεί μέχρι τώρα στην καρδιολογική κλινική θα κατευθυνθεί στα Τακτικά Καρδιολογικά Εξωτερικά Ιατρεία για να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς στους ασθενείς που εξετάζουν καθημερινά.

Σε ανακοίνωσή της, χθες, η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην εταιρεία ΕΛΠΕΝ και στα Ελληνικά Πετρέλαια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Πρόεδρος Γεώργιος Καμπούρης και τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την προσφορά τους προς το Νοσοκομείο μας.

Συγκεκριμένα: Στις εταιρείες ELPEN A.E. και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. για την ευγενική δωρεά προς το Νοσοκομείο μας ενός (1) έγχρωμου υπερηχοτομογράφου VIVD S60N R4 Ultra Edition του Οίκου GE Healthcare, συνολικής καθαρής αξίας 48.000€, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής. 

Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση – βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του νησιού μας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με την πανδημία σε έξαρση, τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής-παραμεθορίου περιοχής μας, αλλά και την αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υγείας από τους κατοίκους.

Είναι προφανές ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία ικανοποίησης-ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο». 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις