Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Τέλος Οκτωβρίου με 646 Αμερικανούς τουρίστες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Γέμισε Αμερικανούς τουρίστες χθες το κέντρο της Μυτιλήνης, με την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου “Sirena” από την Κωνσταντινούπολη. Το πλοίο έφθασε ανοιχτά του λιμανιού στις 10 το πρωί και αποβίβασε 646 τουρίστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων επέλεξαν το ελεύθερο πρόγραμμα και περιηγήθηκαν στην αγορά και το Κάστρο, ενώ ορισμένες ομάδες αναχώρησαν με πούλμαν για εκδρομές στην Αγιάσο και το Καγιάνι. 

Οι Αμερικανοί τουρίστες, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, δεν έχασαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να δουν από κοντά αξιοθέατα της πόλης και των περιοχών που επισκέφτηκαν, ενώ επιστρέφοντας το απόγευμα στο πλοίο για να αναχωρήσουν με προορισμό τον επόμενο σταθμό της κρουαζιέρας, που ήταν το Κουσάντασι, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νησί μας και την φιλοξενία των ντόπιων, αφού οι περισσότεροι βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Λέσβο. 

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος, «πάντα προσπαθούμε να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους τουρίστες γιατί οι ίδιοι αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας επιστρέφοντας στις πατρίδες τους. Αν και τα πλοία φέτος είναι λίγα, υπάρχει προοπτική, αλλά πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες υποδομές. Εκτός από την προβλήτα που συζητάμε εδώ και χρόνια, απαιτείται καλύτερη οργάνωση και διαμόρφωση των χώρων στο λιμάνι, ούτως ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και να εξυπηρετούνται όλοι γρήγορα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθούν κάποιοι τομείς για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια, βάσει και της μελέτης που έχει αναθέσει η Περιφέρεια στον Γιάννη Μπρα», σημείωσε ο ίδιος.

Η φετινή σεζόν θα κλείσει με δύο ακόμη προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων τον επόμενο μήνα. Στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται το “Seven Seas Voyager” και στις 4 του μηνός το “Sirena”.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img