Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

«Τέλος τα παιχνίδια με τον τουρισμό»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


«The game is over», λέει ο Γιάννης Σπιλάνης στην Περιφερειακή Αρχή, εννοώντας ότι τα παιχνίδια τελείωσαν σε ό,τι αφορά τον τουρισμό στα νησιά μας, που ούτε και φέτος κατάφερε να ανακάμψει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα: «Σε μια ομολογουμένως δύσκολη για τον τουρισμό περίοδο, παγκόσμια, λόγω πανδημίας, εσείς καταφέρατε να φέρετε τα χειρότερα αποτελέσματα από όλους. Και φέτος που στην υπόλοιπη Ελλάδα φαίνεται ότι υπάρχει ανάκαμψη, τουλάχιστον στο επίπεδο του 2019, τα νησιά του Β. Αιγαίου εξακολουθούν να υστερούν δραματικά».

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κώστας Μουτζούρης με εκπροσώπους φορέων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του τουρισμού στη Λέσβο, η Συμπαράταξη Πολιτών τονίζει ότι η υπόσχεση ότι θα συγκροτηθεί φορέας τουρισμού, εκτός από το ότι έρχεται καθυστερημένα και δεν μπορεί να συγκροτηθεί στη θητεία που απομένει, «δεν πείθει κανέναν όταν όλοι γνωρίζουν ότι διαχειριστήκατε μόνος σας τα 2 περίπου εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί για την ανάδειξη και προβολή των νησιών – προορισμών του Β. Αιγαίου, παρά τις δικές μας συνεχείς υποδείξεις και παρεμβάσεις. Πρέπει να υπογραμμιστεί εδώ ότι το ποσόν θα ήταν διπλάσιο αν είχατε φροντίσει να μην χαθεί το ενταγμένο στο ΠΕΠ Β. Αιγαίου πρόγραμμα τουριστικής προβολής (ύψους 1,2 εκατ.), καθώς και το ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού (ύψους 780.000 ευρώ) που θα διαχειρίζονταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας, η ΕΛΟΡΙΣ. Απολογηθήκατε ποτέ για αυτές τις απώλειες που φαίνεται ότι σήμερα στοιχίζουν πολλαπλάσια στα νησιά μας;».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της παράταξης της αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι την τριετία που πέρασε η Περιφέρεια εστίασε την τουριστική προβολή κυρίως στην εσωτερική αγορά και δεν αξιοποίησε ευκαιρίες και διεθνείς παραγωγές από καταξιωμένους ειδικούς που εστίαζαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών μας. «Καμία αναβάθμιση της ηλεκτρονικής προβολής των νησιών, καμία ενέργεια για την δημιουργία brand name για τους επιμέρους προορισμούς – νησιά, κανένα σχέδιο προβολής στο εξωτερικό, καμιά προσπάθεια προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών (charter και low cost αλλά και πακέτων με τις ελληνικές εταιρείες που πετούν στο εξωτερικό και στα νησιά μας)».  

Κλείνοντας, η Συμπαράταξη Πολιτών καλεί την Περιφερειακή Αρχή το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2023 που θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του έτους να περιλαμβάνει σύστημα τουριστικής διακυβέρνησης, σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εξειδικεύσεις για κάθε νησί και σχέδιο τουριστικής προβολής της ΠΒΑ με εξειδικεύσεις για κάθε νησί.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img